Tek.no

Nyhet

Funksjonsrike mediespillere

12 Jan 2006 09:17


Samsung YM-P1 er harddiskbasert
(Bilde: Minivian)

Samsungs nyeste tilskudd er to mediespillere - én harddiskbasert og én flashbasert. Begge har et pent design, og er nyskapende på hver sin måte. Disse spillerne ble vist frem på CES-messen i Las Vegas forrige uke, og den ene av de - YM-P1 - fikk den presisjefulle prisen "Best of Innovations" på denne messen.

YM-P1 er langt fra bare en MP3-spiller, det er en mediespiller med en god nok skjerm til å kunne spille av film med høy kvalitet. Spilleren har en lagringskapasitet på 20 GB.

Skjermen er en TFT-LCD skjerm på fire tommer, og støtter totalt 16 millioner farger. Størrelsesforholdet tilsvarer 16:9. Den har også innebygget SD-kort-leser for å kunne utvide minnet, noe som egentlig vil si at dette er både en harddisk- og flashbasert spiller.

Det mest oppsiktsvekkende med denne spilleren er nok at den har AV-inn-tilkobling, noe som i praksis vil si at man kan ta opp video direkte fra en TV. I tillegg til dette har den AV-ut, slik at video som er lagret på spilleren kan spilles av på TV-er i VGA-kvalitet (640 x 480 piksler).

En annen egenskap med denne spilleren er at den har mulighet til å overføre filer direkte til andre enheter ved hjelp av en USB-kabel. Batterilevetiden er langt fra høy i forhold til det vi har sett fra andre harddiskbaserte spillere - YM-P1 kan kun skilte med 15 timers musikkavspilling eller seks timers videoavspilling.

Spilleren støtter de fleste musikk-, film- og bildeformatene som benyttes i dag, i tillegg til å støtte WMA DRM 10. Dette vil si at den er kompatibel med de fleste nedlastingstjenester for musikk. YM-P1 er ventet på markedet i februar i år, og vil gjennom Samsungs nettsider bli solgt for $450 (3000 kroner).

Samsung YP-D1 er flashbasert
(Bilde: Minivian)

YP-D1 er litt mer som vi kjenner en MP3-spiller, selv om den har en rekke uvanlige funksjoner og et uvanlig design. Designet minner mye om en mobiltelefon - og det ligger noe i det.

Selv om spilleren ikke har mulighet for å kunne ringe eller sende tekstmeldinger, så har den en annen funksjon som etter hvert har blitt standard i mobiltelefoner, nemlig kamera. Kameraet er på 2 megapiksler og har 4x digital zoom.

Kameraet kan ta opp video i MPEG4-formatet, og spilleren har mulighet for FM-radio og stemmeopptak. Spilleren er på en måte en alt-i-ett-enhet, men det er synd at lagringskapasiteten er såpass lav.

Den kommer i to versjoner, en på 1 GB og en på 2 GB. 2 GB tilsvarer rundt regnet 500 musikkfiler med 128 kbps. Kapasiteten ligger dermed et godt stykke bak Apples iPod Nano, som leveres med inntil 4 GB flashminne.

Skjermen er en TFT-LCD-skjerm på 1,8 tommer og støtter 260 000 farger. Selve spilleren kan spille av MP3, WMA, OGG, JPEG og tekstfiler.

Den innebygde høyttaleren gjør det mulig å kunne høre på musikk samtidig som man ser på bilder og andre filer. I tillegg støtter den Samsungs DNSe-lydteknologi. Denne teknologien skal gi langt bedre og rikere lyd, det Samsung kaller 3D-lyd.

Også denne spilleren er ventet i februar i år. 1 GB-versjonen vil bli solgt for $249 (1650 kroner), mens 2 GB-versjonen vil bli solgt for $299 (2000 kroner).

(Kilde: PCmag)

Les også
iPod får epleradio
Les også
Mega-familien utvides
Les også
MSI Mega Player 536
Les også
iPod Video
Les også
Apple iPod Nano
annonse

Les også