Til hovedinnhold

- GPS er uinteressant

Mange vil kanskje gjerne betale mer for en mobil med GPS. Men i praksis er GPS-funksjonen bare én av mange faktorer som spiller inn når vi handler.

Nokia har gjort en undersøkelse som viser at 72 prosent av nordmenn tror at GPS i mobilen kommer til å erstatte rene GPS-enheter. Men Johan Paulsen Järnilden, markedssjef i The Phone House i Sverige, er ikke enig.

- I enkelte tilfeller trenger man den større varianten, sier Järnilden til Mobil.se. Han mener at størrelsen på GPS-mottakere og mobiler med innebygget GPS ikke kan sees bort ifra.

Vanlige GPS-mottakere har som oftest en stor trykkfølsom skjerm, mens når det gjelder mobiler er det viktig at de har liten størrelse - og dermed blir også skjermen liten.

Blant de norske deltakerne i undersøkelsen var det likevel 49 prosent som ville foretrekke GPS i mobilen foran en separat GPS-enhet.

Høyere etterspørsel i sommer

I sommermånedene økte etterspørselen på både mobiler med GPS og vanlige GPS-mottakere med trykkfølsomme skjermer.

- Med tanke på den høye etterspørselen etter N95 tror jeg betalingsviljen er der, men det er nok en kombinasjon av mer enn bare GPS-funksjonaliteten, sier Järnilden.

(Kilder: Mobil.se)

Mer om
annonse