Til hovedinnhold

Mange nett-PC-er i retur

Intels Sean Maloney bekreftet denne uken ovenfor investorer og presse at enkelte leverandører måtte tåle opptil 30 prosent av nett-PC-er i fjor.

Grunnen til dette skal være en rekke feil forventninger hos kundene, noe som videre henger sammen med feil markedsføring.

Mange forventet nemlig at nett-PC-en kunne være en fullblods erstatter for den tradisjonelle billigbærbare. Som et eksempel viste Intels markedsføringssjef en sammenlikning av HD-videoavspilling på en standard Core 2 Duo-maskin vs. en nett-PC med Intel Atom-prosessor.

Utfallet ble naturlig nok at videoen på Core 2 Duo-maskinen rullet avgårde knirkefritt, mens Atom-maskinen knapt klarte å holde følge.

Nett-PC-bruken anbefales dermed til websurfing, IM, visning av innhold/dokumenter, men er ikke spesielt godt egnet til produksjon både pga. skjermstørrelsen, tastaturet og ytelse.

Klarifikasjonen fra Intel kommer forsåvidt i rett tid siden et nytt segment er i ferd med å etablere seg mellom budsjettbærbare og nett-PC-ene: CULV - Consumer Ultra Low Voltage.

(Kilde: Cnet)

annonse