Nyhet

HTC lanserer ny Touch Cruise

Kameraet sitter på baksiden.

HTC har lansert oppfølgeren til Touch Cruise. Nykommeren heter Touch Cruise. Og det er ingen skrivefeil. Navnet er det samme. For enkelhets skyld kaller vi den bare Touch Cruise 2.

Cruise 2 er tidligere lekket, da under kodenavnet Iolite. I likhet med den første Cruise-telefonen er det GPS som står i fokus.

Tomtom-navigasjon

Cruise 2 har navigasjonsprogrmvare fra Tomtom installert. På utgaven du får kjøpt i Norge følger det med kart over skandinavia. GPS-en er av typen AGPS, slik at den også henter informasjon fra mobilnettet om hvor du befinner deg. Det gjør at du for eksempel kan få posisjon innendørs.

Telefonen har også fått en forseggjort geomerkingsfunksjon kalt Footprints. Det vil si at du kan lagre lokasjonsinformasjon i bildene du tar med telefonen, men også at du kan legge til notater, lydopptak og annet til bildene. Dette gjør at du kan lagre mye informasjon om stedene du har vært. HTC selv kaller det for postkort, og mener at du kan bruke Footprints til å dokumentere for eksempel ferieturer.

Men det spørs om du har lyst til det, med tanke på at kameraet tilbyr 3,2 megapikslers oppløsning uten autofokus eller kameralys.

GPS, Wi-fi, super-3G

Den nye Windows Mobile 6.1-telefonen har for øvrig det meste de fleste trenger av teknologi. Foruten GPS har den også Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nettverk, og dessuten super-3G med nedlastingshastigheter på inntil 7,2 Mbps.

Cruise 2 mangler et vanlig tastatur, og har derfor kun trykkskjerm. Denne skjermen er 2,8 tommer stor, og har 240 x 320 pikslers oppløsning. Det gjør at den er betraktelig mindre skarp enn på for eksempel HTC Touch Diamond, som har fire ganger høyere oppløsning.

Ingen minijack

Telefonen kan brukes som musikkspiller, siden den har støtte for Micro-SD-minnekort. Dessverre mangler det utgang for 3,5 mm minijack, så skal du bruke egne hodesett må du ha en overgang fra HTCs Ext-USB-tilkobling.

HTC har utstyrt Cruise 2 med et batteri på 1100 mAh som skal gi en taletid på inntil 6,6 timer, eller en hviletid på inntil 14 døgn.

Telefonen kommer i salg i løpet av februar måned. Prisen er foreløpig ikke kjent.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Tomtom XL IQ Routes Edition
Les også
Den første testen av HTC Touch Pro 2
Les også
Ny Android-mobil fra HTC
Les også
HTC regner med stor vekst
Les også
HTCs nye smarting heter Iolite
Les også
- Hvorfor kan ikke HTC ringe 113?
annonse