Tek.no

Nyhet

Nokia gjør en iPod

Simen J Willgohs
21 Nov 2004 23:20

Ryktene om en ny musikktelefon fra Nokia har svirret over lengre tid, og i dag kom bildene. Nokia tråkker nå nye stier i sin kamp for å beholde ledelsen i mobilmarkedet og planlegger nå en ny type hybrid mellom mobiltelefon og MP3-spiller. Resultatet har foreløpig fått navnet Neo, og vi er blant de første til å kunne presentere bilder av Nokias nyeste.

Hybriden minner i korte trekk om Apples suksessrike MP3-spiller iPod, som har solgt i store kvanta det siste året. Den karakteristiske sveivesirkelen er på plass, og flere kilder hevder at Nokia kommer til å bruke samme vrideløsning på Neo som på deres nylanserte motemodell, 7280.

Videre hevder flere kilder at Nokia vil bruke samme skjermplattform i Neo som i 7280. Dette vil bety at Neo vil ha en skjermoppløsning på 208 x 208 punkter, noe som er en betydelig høyere oppløsning enn det vi har sett i Nokias modeller hittil. Hva slags fargedybde eller skjermtype Nokia har valgt for Neo, er enda ikke kjent.

Lite minne?
Ifølge nettsiden Mobile Gadget har prototypen kun 7 MB med internminne, en påstand som også støttes av flere andre uoffesielle kilder. Til sammenligning har Apple's miniPod hele 4 GB, så forskjellene her er store.

Som kompensasjon har Nokia lagt inn en minneport for MMC- og SD-kort. Nevnte nettsted nevner spesifikt at Nokia desverre ikke har lagt inn støtte for HotSwap, noe som betyr at man må skru av telefonen hver gang man ønsker å bytte minnekort.


Fra venstre; Sony Ericsson K700i, Nokia Neo og Neonode N1

Mange ubesvarte spørsmål
Bortsett fra det overnevnte, er det svært lite kjent om Nokias nye musikksatsning. Spesifikasjoner på batterilevetid og telefonens grensesnitt er fortsatt ukjent, og vil mest sannsynlig åpenbares først når Nokia en gang presenterer telefonen.

Ifølge rykter vil Nokia lansere modellen en gang første halvår 2005. Prisen på Nokias kommende musikkmodell er heller ikke sikker, men spekulasjoner vil ha det til at Nokia planlegger å plassere Neo i samme prisklasse som sine dyrere Symbian-modeller, altså fra 3500 kroner og oppover.

Motorola på lignende tanker?
Nokia er nok ikke alene om tanken å kombinere MP3-spiller og mobiltelefon. Enkelte rykter vil nå ha det til at samarbeidet mellom Apple og Motorola bærer frukter også på produktsiden, med en MotoPod som resultat.

Denne skal ifølge en kilde bygge på dagens iPod med 20 GB lagringsplass, men samtidig tilby helt nye former for tjenester, som dreier seg om direktesendte musikk- og video. Dette vil ifølge samme kilde også trolig bli den første harddiskbaserte mobilterminalen på det europeiske markedet, med en markedslansering en gang i 2005.

Vi her i redaksjonen vil selvfølgelig være på plass så snart mer informasjon foreligger, eller en eventuell presentasjon av modellen finner sted. Vi understreker at alle spesifikasjoner og påstander i artikkelen er rykter, og har ikke blitt offisielt bekreftet fra Nokia side.

For flere bilder av telefonen samt en liten videosnutt kan man besøke nettsiden Mobile Gadget.

Bilde av front og bakside på Neo
Bilde av Neo's grensesnitt

Les også
Ny Nokia på vei
Les også
Ny Toshiba utfordrer iPod
Les også
Her er Motorola V620
annonse

Les også