Tek.no

Nyhet

Ring til utlandet til hjemmepris

Kontaktlista i EQO Mobile.
Silje Gomnæs
31 Okt 2007 12:06
MSN med EQO Mobile.

Ringer du mye utenlands og sliter med høye telefonregninger? Da kan EQO Mobile være noe for deg. Dette er et mobilprogram som lar deg både ringe utenlands og sende SMS til en brøkdel av hva du normalt betaler for å bruke mobilen.

Hemmeligheten er VoIP, eller mobiltelefoni over internett. Når du ringer med EQO Mobile til utlandet, er det bare signalene fra mobilen din og til operatørens sentral som går via mobilnettet. Fra sentralen og til mottakeren i utlandet sendes signalene via internett. Med unntak av et lite gebyr på noen øre fra EQO, er denne delen av samtalen gratis.

Med andre ord sparer du deg for utgiftene med roaming i utlandet, og betaler i stedet det samme som du ville betalt om du ringte til et mobilnummer i Norge.

Om du for eksempel ringer fra Norge til Storbritannia med et Telenor-abonnement, vil en vanlig samtale koste deg nesten 2 kroner i minuttet. Siden EQO Mobile sender "halvparten" av samtalen via internett, ville den tilsvarende samtalen ha en minuttpris på rundt 13 øre per minutt.

Les mer om hva som skjer når du ringer med EQO Mobile »

Billig SMS

Å sende SMS med EQO Mobile er også langt billigere enn å sende SMS på vanlig måte. Meldingene sendes nemlig som data over mobilnettet, noe som gjør at kostnaden blir på noen få øre per melding.

Når du sender en SMS, vil den dukke opp i innboksen til mottakerens EQO Mobile-program. Du kan bare sende SMS til andre som har innstallert programmet på mobilen sin.

EQO Mobile har også støtte for de vanligste lynmeldingsklientene, deriblant MSN, Google Talk, Yahoo og ICQ. Du kan være koblet opp til flere lynmeldingsklienter samtidig, og får varsel hver gang noen sier noe til deg.

EQO Mobile sorterer funksjonene sine i faner. I hovedvinduet finner du kontaktlisten, innboks for SMS og en oversikt over hvilke lynmeldingsklienter du har aktivert. Pogrammet importerer alle kontaktene dine fra telefonen, slik at du kan plukke kontakter og ringe de og sende SMS like enkelt som du gjør på telefonen. SMS du mottar via EQO Mobile kommer kun i programmets egen innboks, og lagres ikke i telefonens vanlige innboks.

Forhåndsbetaling

Bruk av programmet er basert på forhåndsbetaling. Det betyr at du må ha en PayPal-konto, som du overfører penger til før du kan begynne å ringe. Når du registrerer deg får du 100 minutter fri ringetid uten ekstragebyr fra EQO. I hovedvinduet til programmet vil du alltid se hvor mye penger du har igjen til disposisjon, slik at du kan fylle på mer etter behov.

EQO Mobile finnes i Java-versjon, til Blackberry og Symbian-telefoner. I morgen lanseres også en versjon for Windows Mobile-telefoner. Det betyr at du kan bruke programmet på nesten alle telefoner du får kjøpt i dag.

Programmet er gratis å laste ned fra EQOs nettsider. Det koster heller ingenting å bruke, bortsett fra den lokale minuttprisen du betaler når du ringer samt datatrafikken du genererer når du sender SMS og bruker lynmeldingsklienter.

EQO Mobile er imidlertid ikke alene om å gi lavere priser på samtaler og SMS ved hjelp av VoIP. Et annet program med liknende funksjoner, er norskættede Vyke.

Les mer om Vyke »

Les også
Sun dropper mobil Java
Les også
Opera med programmer til mobilen
Les også
Tar IP-telefoni til E-serien
annonse

Les også