Asus-monster på vei

Asus bruker Windows Mobile 6 i telefonene sine.

For noen måneder siden kom nyheten om at produsenten skal utvide mobilsatsingen sin til Norden, der de vil satse på smarttelefoner. En av de første modellene som dukker opp her i landet er den nye P750.

P750 kjører Microsofts nyeste operativsystem Windows Mobile 6, også kjent som Crossbow. Dette operativsystemet har et friskere utseende og flere programmer enn de tidligere WM-versjonene.

Kruttpakke

Asus viser muskler når det kommer til maskinvare. Med en Marvel-prosessor på 520 MHz og 128 MB arbeidsminne burde du kunne kjøre det meste av mobilprogrammer uten å oppleve tregheter. Du har 256 MB internminne tilgjengelig for lagring av musikk, bilder og annen data.

På trådløsfronten kan man vel trygt si at P750 har alt. Her finner du både EDGE, 3G og super-3G, i tillegg til WiFi. Du kan dermed koble deg opp mot internett på alle måter som er mulig med en mobiltelefon i dag.

Telefonen vil nok også være et bra alternativ for de som sliter med retningssansen. Du finner nemlig en innebygget GPS-mottaker av samme type som brukes av velkjente GPS-kjemper som TomTom, Garmin og Magellan.

Norge sist i køen

PR-ansvarlig for Asus i Norden, Mikael Koark, regner med at P750 kommer til å havne i svenske og danske butikkhyller ikke lenge etter lansering. I Norge må vi imidlertid vente noe lenger.

–  Etter planen skal alle smarttelefonene fra Asus lanseres i hele Norden. I høst skal vi først og fremst etablere oss i Sverige og Danmark. Deretter kommer vi til å se nærmere på hvordan vi skal gjøre det i Norge, sier Koark til Amobil.

(Kilder:UnWired, Mobility Site, Asus)

Les også
Her er Lamborghini-mobilen
Les også
Nå kommer fulltastatur fra Asus
annonse