Tek.no

Nyhet

Snart kommer Skype-telefonen

Marius S Eltervåg
20 Okt 2007 05:00

Det er lenge siden Skype var forbeholdt vanlige datamaskiner. Det finnes nå Skype-klienter til både Windows Mobile-telefoner og Symbian-modeller. I tillegg kommer det nyeste operativsystemet til Nokias Internet Tablet-modeller med programvaren forhåndsinstallert.

I løpet av de neste ti dagene tar selskapet et skritt videre, og lanserer en mobiltelefon under sitt eget navn. Telefonen skal i første omgang slippes løs i Storbritannia, Italia, Hong Kong og Australia.

Telefonen, som har kodenavnet "White phone", er laget i samarbeid med operatøren 3, som foreløpig ikke er aktive i Norge. Skype har i hovedsak bidratt til å utvikle plattformen telefonen kjører på.

"White phone" har fått en egen knapp for å bruke Skype-programvaren til å ringe med. Denne tasten er plassert mellom skjermen og det vanlige tastesettet.

En av de største fordelene ved å bruke IP-telefoni fremfor det vanlige GSM-nettet, er at du ringer for lokaltakst samme hvor du befinner deg i verden. Du betaler heller ikke for å ringe til andre skype-brukere.

Det ventes at det dukker opp flere detaljer om telefonen i løpet av de neste dagene.

(Kilder: Webpronews, Wired, Information Week)

annonse

Les også