Til hovedinnhold

Avslører sine planer

Førstkommende tirsdag kommer dagen mange har ventet på. Endelig skal de bærbare datamaskinene få en overhaling. Slik virker det i hvert fall ut i fra en invitasjon Apple har sendt ut til amerikansk presse.

Dette er invitasjonen som er sendt ut til amerikansk presse.

Brick?

De siste månedene har det versert bilder og rykter rundt Macbook-serien til Apple. Noen mer troverdige enn andre. Spesielt stor oppmerksomhet har kodenavnet "Brick" fått.

Tidligere har kodenavn på produkter gitt en indikasjon på hva som skal komme. Blant annet hadde Ipod nano som ble lansert i mange forskjellige farger i september, kodenavn "Rainbow".

Etter at de mange hundre ryktenettstedene som omtaler Apple hadde prøvd seg på sin egen, eller kopiert noen andres teorier rundt "Brick" mente 9to5mac å ha funnet svaret på gåten. "Brick" er en blokk med høykvalitets aluminium. Apple har tidligere hatt produksjonen av sine bærbare maskiner i Østen, stort sett Kina eller Taiwan, men tar nå over med sin egen produksjonsteknikk.

Fordelene med den nye metoden og det nye materialet er blant annet at Apple kan skjære ut former ved hjelp av lasere. Dette betyr at materialet ikke trenger å bøyes og dermed unngås svake punkt og rifter. I tillegg vil det ikke være noen sømmer og hele skallet kan være laget i en bit. Dette gjør det lett, billig og sterkt. I tillegg vil antall skruer nødvendig være minimale og designet på formene er det bare fantasien som setter en stopper for.

Dette betyr egentlig veldig mye og veldig lite på en gang. På den ene siden hinter ikke "Brick" til noe håndfast i form av hvilke maskiner vi kan vente oss, men dette lover samtidig bra for Macbook-er i aluminium og vi har en spennende tid i møte med tanke på designet på Apples bærbare maskiner.

En del av en ny type Macbook?

Bildet over har ikke blitt bekreftet som ekte, men det er samtidig ingen som har klart å påvise det motsatte. Hvis bildet er ekte kan det tyde på en svært tynn Macbook eller Macbook Pro.

Billig-bærbar?

Nettstedet Inquister hevder å ha vite at forhandlere allerede har fått beskjed om at prisene på Apples bærbare maskiner vil startet på 800 dollar. Dette er i skrivende stund rett under 5 000 norske kroner, men et lite påslag må man nok uansett regne med.

Det pålitelige ryktenettstedet Macrumors er usikre på om dette stemmer ettersom dette bryter med alle normale rutiner på å varsle forhandlere om priser og nyheter. Tidligere rykter og analyser har også pekt på at de billigste bærbare maskinene vil senkes fra 1099 dollar til 999 dollar. 300 dollar reduksjon i pris vil da si 200 dollar mer enn noen hadde forventet.

Blu-ray?

Noen ryktedrypp her og der har pekt på muligheten for at Blu-ray skal integreres i de kommende bærbare maskinene til Apple. Også dette er et ubekreftet rykte, men Apple har lenge vært en av hovedpådriverne for Blu-ray fremfor HD DVD. Samtidig går dette stikk i strid med konseptet til Macbook Air hvor det ikke er en CD/DVD-stasjon i det hele tatt.

Hardware.no følger opp Apple og deres lansering til tirsdag for å se hvilke rykter det virkelig er hold i.

(Kilder: Macrumors, 9to5mac)

annonse