Nyhet

Gjør andre mobiler gammeldagse

Telefonen har skyvedesign.
Menyene er S60, slik som på Nokias smarttelefoner.
Tastene er av det flate slaget.

Det kan se ut til at Samsung har en ny kraftpakke av en telefon på vei. Dersom vi skal tro informasjon som stammer fra Samsungmobileblog.net, har koreanernes nyeste kreasjon, I8510, alt som skal til for å ta knekken på Nokias kommende N96.

I8510 er en real kraftpakke med mange megapikslers kamera, super-3G, Wi-fi, GPS, mye innebygget minne og mye annet.

Tjukkas

Telefonen, som foreløpig ikke er lansert, har fått skyvedesign. Den er 1,7 cm tykk, men det er det også flere gode grunner til.

For eksempel har I8510 en 2,8 tommers skjerm, en innebygget 3D-aksellerator og støtte for 5.1 kanalers kringlyd(!), uten at det er kjent nøyaktig hvordan sistnevnte fungerer. Hvordan dette skal gå til med en vanlig 3,5 mm minijack-utgang er også noe uklart, men det kan være telefonen har optisk SPDIF-utgang.

16 GB og utvidbar

Telefonen vil komme med enten 8 eller 16 GB innebygget minne avhengig av hvilken versjon du velger. Om dette ikke holder, får i8510 også støtte for Micro-SD-minnekort, slik at du ganske enkelt kan bygge ut kapasiteten.

Hvis du trenger å finne frem har telefonen GPS innebygget, men det er ikke kjent hva slags GPS-programvare Samsung har gått for. Alle netteknologier er ellers på plass, inkludert Wi-fi.

Åtte megapiksler

Kameraet har åtte megapikslers oppløsning, uten at dette nødvendigvis betyr at bildene blir bra. Det ser også ut til at Samsung har glemt å utstyre I8510 med blits, så vi er spent på å se hvordan det fungerer. Kameraet har autofokus.

Dersom du likte sakte film-funksjonen på LG KU990, vil du like I8510. I likhet med LG-telefonen har denne mulighet til å ta opp video med 120 bilder i sekundet. Telefonen har også mulighet til å vise Divx-video.

I8510 er videre en ekte smarttelefon, og er utstyrt med S60-grensesnitt. Dette er det samme som du finner i Nokias smarttelefoner, så det finnes et vell av programmer som kan installeres på Samsungs nye.

Banker Nokia på hjemmebane

Det ser altså ut til at Samsung har et ess i ermet, og at dette esset er i stand til å gi Nokia N96 en real omgang juling. Det er neppe tilfeldig at bildene av denne telefonen lekker ut nå som Nokia har sin N96 på vei og Apple har fått mye oppmerksomhet for sin mobil.

I8510 er ikke lansert, og opplysningene om spesifikasjonenen er ikke bekreftet. Bildene antas å være ekte.

Ifølge GSM Arena skal telefonen trolig vises frem i august. Og prisen? 780 euro, eller 6300 kroner på godt norsk.

(Kilder: gsmarena.com, samsungmobileblog.net)

Les også
Er dette tidenes råeste mobil?
Les også
Denne har plass til to SIM-kort
Les også
Førsteinntrykk: Samsung F480
Les også
Godt nytt for uforsiktige
Les også
Samsungs Iphone-klone tar av
Les også
Samsung U900 Soul
Les også
Samsung lanserer teknobombe
annonse