Tek.no

Nyhet

Firefox får Flash-kontroll

7 Sept 2009 14:00

Brukere av Firefox 3.5.3 og Firefox 3.0.14, som etter planen skal lanseres i denne uka, skal bli varslet dersom Flash-tilleggsprogrammet ikke er blitt oppdatert.

Den nye funksjonen skal være et del av flere tiltak fra Mozilla som skal sørge for å gjøre nettleseren sikrere. Flash er ganske mye brukt på nettet, og det foreløpig siste sikkerhetshullet i Flash ble oppdaget i juli.

Dersom Firefox-brukere har en Flash-versjon installert som ikke er blitt sikkerhetsoppdatert, vil det dukke opp en melding på skjermen som gjør brukeren oppmerksom på saken, og vedkommende blir oppfordret til å oppdatere Flash. Meldingen skal også ha en lenke til en nettside med en mulighet til å laste ned oppdatering.

Det er en Javascript-kode som brukes til å sjekke hvilken Flash-versjon brukeren har installert. Denne sikkerhetsfunksjonen forutsetter derfor at Javascript er aktivert i nettleseren.

Mozilla skal etter planen i fremtiden legge inn funksjoner som på lignende måte varsler om andre tilleggsprogrammer, dersom disse mangler sikkerhetsoppdatering.

(Kilder: Heise, Computerworld, Mozilla)

Les også
Strengere krav for Firefox-utvidelser
Les også
Sikkerhetsoppdatering for Firefox
Les også
Fastestfox 3.0 lansert
Les også
Firefox kontrollerer tilleggsprogrammer
Les også
Piff opp Firefox
Les også
Firefox rustes mot angrep
Les også
Bånd erstatter menyer i Firefox?
Les også
Firefox 4 klar om ett år
Les også
Firefox-brukere misliker versjon 3
Les også
Firefox 3.5 via autooppdatering
Les også
Sikkerhetsoppdatering for Firefox
Les også
Bedre synkronisering med Firefox
annonse

Les også