Tek.no

Nyhet

Network Norway sabler prisene

2 Juli 2009 05:00
annonse

Network Norways Tom Guldberg. (Foto: Network Norway)

I tråd med nye EU-reguleringer, må mobiloperatørene senke prisene sine på bruk av mobiltelefon i utlandet fra og med i dag. Dette gjelder imidlertid ikke Norge, siden vi kun er et EØS-land og ikke et EU-land.

Operatøren Network Norway har likevel bestemt seg for å sette ned prisene fra og med i dag.

Selskapet har nå innført "faste" priser på mobilsurfing i utlandet. Er du i Norden, må du ut med 12,50 kroner per MB du laster ned. Er du andre steder i verden, betaler du 15 kroner per MB.

Dette er foreløpig et godt stykke unna hva de andre norske operatørene kan tilby deg.

annonse

- Vi innfører med andre ord en gjennomgående, ensartet pris og fjerner oss helt og holdent fra dagens regime med ulike priser fra land til land, noe som er nærmest umulig for forbrukerne å forholde seg til, sier samfunnskontakt Tom Guldberg i Network Norway i en pressemelding.

Billigere SMS og ringing

Operatøren har i samme slengen senket prisene på SMS og ringing. Innenfor EU- og EØS-land vil det koste deg 95 øre per SMS du sender. Å motta SMS vil ikke koste deg noen ting.

I tillegg trår man til med sekundtaksering ved samtaler. Sekundtakseringen trer i kraft etter at samtalen har vart 30 sekunder. Hvor mye du må betale per sekund, sier ikke Network Norway noen ting om, men de kommende reglene krever at du ikke skal behøve å betale mer enn 3,70 kroner per minutt.

– Tjuvstartet

Netcom og Telenor har ikke gjort noen endringer i sine priser enda. De mener at Network Norway har tjuvstartet.

annonse

- Reglene har ikke trådt i kraft ennå. Først må regjeringen gjennom EFTA godkjenne endringene, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom. til Dagens IT.

Telenors kommunikasjonssjef har samme syn på saken:

– Vi kommer til å sette ned prisene, men venter til den formelle behandlingen er ferdig og et vedtak trer i kraft, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor.

(Kilde: Dagens IT, Network Norway)

Les også
Vil ha slutt på bindingstid uten mobil
Les også
EU bremser ringeprisene
Les også
Vil tvinge SMS-prisen i senk
Les også
Mobil i utlandet har blitt dyrere
annonse

Les også