Tek.no

Nyhet

Facebook fremskynder spillsatsing

Slippes denne uken, melder New York Times.

Niklas Plikk
20 Apr 2020 08:21

Facebook skal angivelig lansere en ny spillstrømmetjeneste denne uken, skal vi tro en reportasje fra New York Times.

Den velrenommerte avisen skriver at Facebook har fremskyndet sine planer om å lansere Facebook Gaming, som opprinnelig var ment å slippes i juni. I stedet blir tjenesten tilgjengelig allerede denne uken, kanskje så tidlig som mandag for Android-brukere. Apples iOS-brukere vil trolig måtte vente et par ekstra dager for at appen skal godkjennes i applikasjonsbutikken App Store før den blir tilgjengelig for nedlasting.

Dette er Facebook Gaming

Facebook Gaming vil bli en konkurrent til tjenester som Twitch, Mixer og YouTube Gaming. Spillere vil altså ha nok en plattform å velge å se på andre spille, eller for å strømme sine egne spillsesjoner.

Det er også forventet at «instant games», småspill som tidligere var tilgjengelig i Messenger, blir flyttet over til Facebook Gaming. Her kan venner utfordre hverandre i enkle onlinespill, slik som Words with Friends.

Investerer i gaming

– Vi ser en stor vekst i spilling i karantenetiden. Investering i spill har prioritet for oss ettersom spill er en underholdningsform som virkelig knytter mennesker sammen. Det er ikke bare en passiv form for konsum, men underholdning som lar folk interagere med innholdet og bringer dem sammen, uttalte Fidji Simo, sjef for Facebook-appen, til New York Times.

Og det er ikke bare Facebook som har forstått at det er mye penger i gaming. Andre store selskaper har allerede sett potensiale i markedet, noe som blir åpenbart når du titter på eierne av de største spillplattformene. Den mest populære spillstrømmetjenesten Twitch er eid av Amazon, mens Microsoft står bak Mixer. Google eier naturligvis YouTube Gaming. Selskaper som for et par år tilbake ikke hadde mye med spill å gjøre. Google satser også på spillstrømming via tjenesten Stadia, som nylig ble gjort gratis.

annonse

Les også