YouTube planlegger TikTok-konkurrent

«Shorts» skal gi den populære appen kamp om brukerne.

Google-eide YouTube jobber angivelig med det som skal bli en konkurrent til den populære tjenesten TikTok. Går alt etter planen skal prosjektet være lansert i slutten av 2020, melder blant annet The Information.

TikTok er en app der du kan legge ut korte videosnutter med musikk. Interessen for appen tok av som en rakett i 2019, hvor den ble lastet ned over 700 millioner ganger verden over.

Les også
Slik skal Instagram ta TikTok

Shorts

Enn så lenge går Googles app under prosjektnavnet «Shorts», og må sies å være i tro Google-stil. De har for vane å ha korte og konsise navn på sine tjenester.

Skal vi tro The Information vil de som bruker Shorts få tilgang til musikk som allerede er lisensiert av YouTube.

YouTube selv nekter å kommentere saken overfor den amerikanske nettsiden.

– Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjoner, svarer selskapet i en e-post.

Les også
Reddit-sjefen: TikTok er som en parasitt

Ikke alle liker TikTok

Som nevnt har TikTok har blitt en ekstremt populær app, spesielt blant yngre brukere. Men det er ikke alle som er like begeistret for den kinesiske tjenesten.

Blant annet har amerikanske myndigheter uttrykket sin misnøye med appen. De har blant annet stilt seg spørsmål ved om kinesiske myndigheter har tilgang til brukerdata fra appen.

TikTok selv har tidligere forklart at amerikanske brukerdata aldri er i nærheten av Kina. At disse blir oppbevart på server i USA med backup i Singapore.

Redditsjefen gikk også ut og sammenlignet TikTok med en parasitt som bare stjal persondata.

(Kilde: The Information)

Les også
Samsung Galaxy Z Flip: Endelig har Samsung funnet formen
annonse