Til hovedinnhold

Samsung hevder å ha solgt en million Galaxy Fold

Samsung melder at de allerede har solgt over en million eksemplarer av sin brettbare Galaxy Fold-telefon siden lanseringen for tre måneder siden, i september.

I forhold til de mer tradisjonelle topptelefonene til Samsung og Apple, som Galaxy S10 og iPhone 11, er dette som en dråpe i havet å regne, men desto mer imponerende blir det når vi tenker på hva Galaxy Fold faktisk er.

Ingen vet hvor holdbar telefonen er

For telefonen det snakkes om koster altså 21.000 kroner, eller nesten 2.000 dollar, og kan vel på mange måter kalles for et beta-produkt.

Det faktum at Fold byr på en stor skjerm som kan brettes sammen er selvsagt hovedgrunnen til at den er så interessant, men kundene må innfinne seg med flere begrensninger.

Vår tester konkluderte med at telefonen hadde en ulempe for hver fordel. Du må passe veldig på så du ikke riper opp skjermen, som er laget av skjør plast, eller får smårusk på innsiden av den når telefonen klappes sammen.

Samsung selger sin Fold med en forsikring som gir deg rett til ett skjermbytte uten ekstra kostnad, men foreløpig er det for tidlig å si hvor holdbar telefonen faktisk er.

Slik ser Galaxy Fold ut sammenbrettet.

Galaxy Fold 2 på vei

Galaxy Fold skulle egentlig lanseres i april i år, men ble holdt igjen helt til september for å blant annet gi den en mer solid brettemekanisme.

Allerede går det ifølge tyske LetsGoDigital rykter om at Samsung vil vise frem etterfølgeren, kalt Galaxy Fold 2, under Mobile World Congress i Barcelona sent i februar neste år. Denne skal by på flere endringer, og kanskje erstatte plastpanelet med et som beskyttes av et ekstremt tynt glassbelegg med tykkelse som en menneskehår.

Samsung tar etter sigende sikte på å selge seks millioner brettbare enheter neste år.

Les også
Samsung Galaxy Fold: Endelig er brettemobilen her
annonse