Til hovedinnhold

NRK åpner opp for strømming i hele Europa

Men bare for Android og nettlesere.

Niklas Plikk, Tek.no

I 2017 satte EU foten ned og bestemte at strømmetjenester også skal fungere utenfor eget land, og i 2018 ble reglene iverksatt. EUs bestemmelse gjaldt imidlertid bare strømmetjenester man betalte for, slik som Netflix, HBO Nordic, TV2 Sumo og Viaplay, mens gratistjenester og allmennkringkastere, i Norges tilfelle NRK, kunne velge selv.

Nå, halvannet år senere, har NRK bestemt seg for å åpne opp innholdet sitt for nordmenn på reise.

– Grunnen er enkel. Vi ser ikke TV som vi gjorde før. Teknologien har gitt nye muligheter, og nå forventer folk at de kan ta med Fredrik Solvang på skiferie, Lindmo til London eller Frode Pedersen på chartertur, skriver Kristian Aarseth, konseptutvikler hos NRK TV, på NRKs nettsider.

Må ha norsk personnummer og bostedsadresse

For å kunne strømme NRK-innholdet når du er i utlandet er du nødt til å ha norsk personnummer og bostedsadresse i Norge. Dette er du nødt til å registrere hos NRK ved å logge inn og bekrefte via din NRK TV-profilside.

Så lenge du er logget inn i appen vil du få tilgang til alt innholdet. Her hjemme i Norge trenger du ikke å være logget inn for å se på innholdet via NRK TV-appen.

Bare Android og nettlesere foreløpig

Selv om du fremover vil kunne se på NRK TV-innholdet i utlandet, gjelder det ikke hele verden. Visningen av det meste av innholdet er foreløpig begrenset til EØS-landene, og på grunn av internasjonale lisensavtaler blir det trolig værende slik en god stund til.

– Innholdet er i stor grad bundet av avtaler som forbyr oss å vise innholdet til andre land, skriver Aarseth.

Du vil kunne se NRK TV-innholdet via en nettleser på datamaskinen eller mobilen din på tv.nrk.no, eller via NRK TV-appen på Android-mobiler (nyeste versjon, 3.1.0).

Apple-enheter, slik som iPhone, iPad og Apple TV er foreløpig ikke støttet . Dette ligger imidlertid i planene, i tillegg til Android TV.

– Vi er klar over at denne løsningen ikke dekker alle behov, og vil på sikt også se på mulighet for funksjonalitet som offline modus og bedre tilgang på tilgjengelig innhold utenfor EØS, avslutter Aarseth.

annonse