Tek.no

Nyhet

Nå er det snart tomt for disse elbilskiltene

Hanne Hattrem
26 Sept 2019 11:34

EL, EK og EV har så langt vært de tre bokstavseriene for norske elbilskilter, men nå har utrullingen av EB også begynt.

Det bekrefter pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Statens Vegvesen Vegdirektoratet overfor Tek.no.

En elbileier i Bærum fikk i går skilt EV 99999 på en Renault Kangoo, skriver Vegvesenet i en pressemelding. Den første EB-bilen i systemet var en Hyundai Ioniq, som ble solgt og registrert i Stavanger.

Fortsatt noen tusen EV-skilter

En leser sendte oss dette skjermbildet, som viser at utrullingen av EB-skiltene har begynt.
Elbilstatistikk.no

Bokstavkombinasjonen er ifølge Jon Terje Presthus i Vegdirektoratet ikke valgt av noen spesiell grunn, men han sa til egne nettsider i sommer at man gjerne må tolke det som en forkortelse for elbil.

Fortsatt er det imidlertid langt fra sikkert at du får EB-skilter om du kjøper en ny elbil. Forhandlerne bestiller gjerne mange skilt av gangen, og fortsatt gjenstår godt over 6.000 skilter med EV på før serien er «brukt opp».

Totalt består hver bokstavserie av inntil 90.000 skilt.

EV-serien varte et drøyt år

Det gikk dermed litt over ett år fra EV-serien ble innført i fjor sommer til vi altså er på vei over til EB-skilter. 6.000 skilter er omtrent én god måneds nyregistrering av elbiler i Norge, så skiltserien vil antageligvis være utbrukt en gang før slutten av året.

Kommunikasjonsrådgiver Lina Støen i Elbilforeningen sier til Tek.no at de anslår at EB-serien vil vare i omtrent 11 måneder, men presiserer at det er usikre anslag og at det forutsetter at elbilsalget fortsetter å øke og at politikerne fortsetter elbilsatsingen.

Skiltserien etter EB har Vegvesenet bestemt at skal være EC.

annonse

Les også