Til hovedinnhold

Huaweis brettbare Mate X kommer i salg neste måned

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Brettbare mobiltelefoner har vært en av årets store snakkiser siden de først ble vist fram på vårparten, men det var først nå i oktober at Samsung har klart å få et brukbart produkt ut på markedet i form av Galaxy Fold.

Huawei Mate X.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Nå ser det ut til at Huawei omsider kommer diltende etter, med slippdato den 15. november for den etterlengtede Mate X til det kinesiske markedet. En global lansering skal være under planlegging, men der kjenner vi ikke til noen konkrete planer.

Prisen er satt til 17 000 yuan, som i valutakalkulatoren vår betyr omtrent 22 000 norske kroner. Sånn sett legger den seg rett i samme prisleie som konkurrenten Samsung Galaxy Fold.

Med skjermen på utsiden

Samsung Galaxy Fold.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En ting som virkelig skiller Galaxy Fold og Huawei Mate X er dog plasseringen av den brettbare skjermen. Samsungs mobil beskytter den relativt myke og sårbare skjermen når den er lukket, mens den på Mate X sitter på utsiden og sånn sett er mer utsatt for elementene.

Hvorvidt skjermen på Huawei Mate X er like myk og sårbar gjenstår dog å se.

Ellers er Mate X en fullblods 5G-mobil med Huaweis Kirin 980-prosessor og et batteri på 4500 mAh. Det kommer godt med ettersom det er en åtte tommers skjerm vi snakker om når mobilen er brettet ut.

Innrømmet fadesen:
– Jeg presset Galaxy Fold gjennom før den var klar >>>

(Kilde: The Verge)

annonse