Til hovedinnhold

Nye Airpods ser ut til å få helt nytt design

Kan lanseres senere denne måneden.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen

At Apples populære Airpods ligger an til å få aktiv støydemping i neste versjon har vært snakket om så lenge at vi snart konstaterer det som et faktum.

Å få til aktiv støydemping med dagens Airpods-design, hvor pluggene ikke lager noen form for forsegling mot ørekanalen, vil imidlertid være vanskelig, og det er sannsynligvis det Apple har tatt konsekvensen av.

Er dette nye Airpods? Dette ikonet har i alle fall dukket opp i iOS 13.
Apple/9to5Mac

Airpods-ikon

I nye iOS 13.2, som ble sluppet i betaversjon tidligere denne uken, er det nemlig dukket opp et ikon som gir en tydelig indikasjon på hvordan den neste Airpods-modellen vil bli seende ut.

Skal vi tro ikonet, som først ble oppdaget av 9to5Mac, vil nye Airpods nemlig komme med gummiputer og bli såkalte «in-ear»-plugger.

På ikonet kan det kanskje også se ut som om «mikrofonstilken» vil bli noe kortere enn på dagens modell, som i starten ble latterliggjort for utseendet, men likevel har solgt i bøtter og spann.

9to5Mac forteller at iOS-koden antyder at nye Airpods vil ha flere moduser, som sannsynligvis betyr støydemping av og på. Støydempingen er tilsynelatende kalt «Focus mode» i systemet, som omtaler nye Airpods med kodenavn B298.

Ikonet i iOS 13.2 likner også veldig på bilder av det som skal være en prototype av nye Airpods, som ble sluppet nylig.

Nye Airpods kan få et lavere og bredere etui og litt kortere mikrofonpinner, skal vi tro dette bildet, som skal være av en prototype.
Leakspinner/Slashleaks

Mot slutten av måneden

Apple avholder vanligvis et lanseringsarrangement i oktober, etter at septemberarrangementet forbeholdes iPhone.

På årets arrangement vil vi muligens få se den nye 16-tommers Macbook-maskinen, en oppdatering av iPad Pro og kanskje også Apple Tag, en sporingsbrikke du kan feste på tingene dine for å finne dem igjen.

Tidligere har det imidlertid blitt meldt at nye Airpods ikke vil komme før i 2020, så om de i det hele tatt vil bli vist på arrangementet gjenstår også å se.

I fjor gikk Apples oktoberarrangement av stabelen 30. oktober og i 2016 27. oktober. Det er dermed sannsynlig at det er et par uker igjen til vi får vite den endelige datoen.

annonse