Tek.no

Nyhet

«Dette er hverken et videospill eller vanlig Lego»

Nintendo og Lego inngår spennende samarbeid.

Super Mario kommer som nytt Lego-system

Nintendo / Lego
14 Mar 2020 12:35Først publisert 13 Mar 2020 17:30
annonse

De to gigantene Lego og Nintendo inngår nå for første gang et samarbeid. Via YouTube vises et slags spill der du kan bruke Lego til å spille det legendariske spillet Super Mario med hendene.

Den nye løsningen, som heter Lego Super Mario, kan du altså lage baner med elementer hentet fra det velkjente spillet. Målet er som vanlig å fullføre banen på tid, samtidig som du sanker inn så mye mynter som mulig.

Du skal altså fullføre brett kjent fra spillet.

Skjermdump fra YouTube

Avansert Lego

Når vi ser på videoen som er lagt ut, så ser vi at Mario-figuren som skal brukes er en del større enn tradisjonelle Lego-figurer. Baksiden viser en av- og på-knapp, samt en knapp for Bluetooth.

annonse

Hverken Lego eller Nintendo har sagt noe mer hvordan teknologien fungerer annet en det som vises i videoen. Men det er nærliggende å tro at figuren skal kobles mot en mobil eller nettbrett, og at figuren i tillegg har en nærsensor.

For meningen er at du skal bevege figuren rundt på banen som du gjorde når du spilte spillet på en Nintendo-konsoll.

Altså skal du blant annet passe deg for skumle «goombas», som du fortsatt kan hoppe på. Eller hoppe på gule spørsmålskasser for å få oppgraderinger eller mynter.

Videoen viser også andre velkjente farer som bosser og kjøttspisende blomster.

Les også
Verdens eneste «Nintendo Play Station» solgt for «bare» 360.000 dollar

Baksiden av figuren har to knapper.

Skjermdump fra YouTube

Har skjerm og lyd

Mario-figuren har blant annet en skjerm på brystet, som gir deg ulike tilbakemeldinger ettersom du kommer deg igjennom brettet. Hopper du på spørsmåls-kasser så vil du få opp hvor mange mynter du sikret deg ved å ta denne.

Det er lite tvil om at Mario står på noe han ikke liker.

Skjermdump fra YouTube

Samtidig så snakker figuren til deg, og har øyne og munn som også er en skjerm. Mario sier for eksempel ifra om det begynner å skorte med tid for å fullføre brettet. Eller om du for eksempel skulle være så uheldig å bli stående i lava, vil Mario gi klar beskjed om dette med både lyd uttrykk i øyne og munn.

Utover dette holder altså selskapene fortsatt kortene tett til brystet, og det er altså ikke kjent når det nye systemet kommer for salg, eller hva det eventuelt vil koste.

(Kilde: YouTube)

Les også
Aldersgrensen kan bli høyere for flere spill
annonse

Les også