Tek.no

Nyhet

Har avslørt reMarkable 2

Oppfølgeren til det norske skrivebrettet kom i dag.

reMarkable
17 Mar 2020 23:37Først publisert 17 Mar 2020 14:26
annonse

Det norske nettbrettet/skrivebrettet reMarkable har nå vært på markedet i omtrent to og et halvt år, og i dag har oppfølgeren blitt avslørt. Nyvinningen har fått navnet reMarkable 2 og skal etter planen ut på markedet i løpet av juni måned.

reMarkable

I ren størrelse skiller ikke den nye generasjonen av nettbrettet seg så veldig fra forgjengeren. Men det har blitt enda litt slankere, og med sine 4,7 millimeter hevdes det å være verdens tynneste nettbrett.

På den annen side har vekten gått litt opp denne gangen, fra 350 til 405 gram. Ellers er skjermstørrelsen på 10,3 tommer og oppløsningen på 1872 x 1404 piksler godt kjent fra dagens utgave.

Men det er også forandringer her som ikke umiddelbart er åpenbare. Arbeidsminnet (RAM) har doblet seg til 1 GB på reMarkable 2, og prosessoren har også blitt litt raskere. USB-porten er blitt USB-C.

Ellers opererer brettet stadig med 8 GB lagringsplass og et batteri på 3000 mAh. Men nå skal batterilevetiden være på opptil to uker, eller nitti dager i standby-modus. Det er omtrent tre ganger lenger brukstid enn den første reMarkable, hevder selskapet.

Nytt og bedre «papir»

reMarkable

Der reMarkable skiller seg fra nettbrett flest er med skjermen – med det som da kalles «elektronisk blekk» elle E-ink. Nordmennene kaller sin skjermteknologi for Canvas, og den nye versjonen av brettet har fått andre generasjon av dette.

annonse

Her skal de de ha fått ned forsinkelsen til 21 millisekunder – mot 55 ms for den første reMarkable. Sammen med bruk av nye overflatematerialer skrytes det av at skjermen skal gjøre reMarkable 2 til den mest «papirlignende» digitale enheten på markedet.

Den nye reMarkable 2 skal være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra i dag av, da med en pris på 399 dollar eller drøye 4000 kroner.

Les testen vår av den første varianten av ReMarkable her:

Les også
ReMarkable
annonse

Les også