Tek.no

Nyhet

Google Pixel 4A er offisiell

Slik ser Pixel 4A ut.
Google
Torstein Norum Bugge
4 Aug 2020 13:04

Forrige måned lekket Google sin egen Pixel 4A på sin canadiske nettside, og nå er telefonen lansert for fullt. Ryktene og bildene viste seg å stemme på en prikk, og telefonen ser ut til å være en slags «back to basics»-oppskrift. I motsetning til sine dyrere søsken i Pixel-familien er det hverken glass eller metall her; telefonen er gjort utelukkende i plast.

Det er selvsagt glass over skjermen, men kroppen er et unibody-skall i plast, med ett enkelt kamera og en liten blits på baksiden samt en fingeravtrykksleser rett under.

Pixel 4A kommer også kun i sort, i motsetning til forgjengeren som kom i både sort, hvit og lilla. Så kan det jo alltids hende det kommer flere fargevalg etter hvert. Men for nå er det eneste sprudlende ved telefonen strømknappen, som har en svakt turkis farge.

Her kan du se alle spesifikasjonene:

Større batteri enn Pixel 4A

Sammenligning av ulike Pixel-modeller.
Google

Det er par overraskende ting ved spesifikasjonslista du leste over. For eksempel har telefonen det nøyaktig samme kameraet som storebrødrene, selv om ekstrakameraene og noe funksjonalitet utgår. En annen snodighet er at telefonen har et større batteri enn toppmodellen Pixel 4A, men også en langt mindre strømhungrig prosessor.

Google

Uten at vi har testet telefonen kan det på generelt grunnlag sies at en slik kombinasjon pleier å resultere i god batteritid. Så er det bare litt synd at telefonen ikke har trådløs lading, og med 18W hurtiglading heller ikke verdens raskeste lading med kabel.

Programvaren er som alltid ren Android, men Google har innebygget et par ekstrafunksjonaliteter du ikke får i andre Android-telefoner. Dette er først og fremst knyttet til taleassistenten og kunstig intelligens.

Pixel 4A er også en gave til alle som fortsatt går rundt med kablede hodetelefoner, for du finner noe så sjeldent som en hodetelefoninngang på toppen. Ladeinngangen er selvsagt USB Type. C.

Skjermen er på 5,81 tommer og er OLED, som bør bety god kontrast, gode farger og generelt god bildekvalitet. Ja, også er glasset flatt og har relativt tynne rammer. Men 60 Hz er maksimal oppfriskningsrate, men så er det fortsatt litt mye å be om høyere enn dette i budsjettmobiler.

For det er liten tvil om at Pixel 4A er en budsjettmobil; i amerikansk valuta koster den 349 dollar. Konvertert til norske kroner tilsvarer dette rundt 3.200 kroner med dagens kurs, men om den kommer til Norge vil nok dette tallet gå opp et lite stykke.

For ja, denne telefonen er så langt ikke tilgjengelig her på berget. Og om den blir det, i alle fall via Googles offisielle kanaler, er høyst uvisst.

annonse

Les også