Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Google Pixel 4A er offisiell

Slik ser Pixel 4A ut.

Forrige måned lekket Google sin egen Pixel 4A på sin canadiske nettside, og nå er telefonen lansert for fullt. Ryktene og bildene viste seg å stemme på en prikk, og telefonen ser ut til å være en slags «back to basics»-oppskrift. I motsetning til sine dyrere søsken i Pixel-familien er det hverken glass eller metall her; telefonen er gjort utelukkende i plast.

Det er selvsagt glass over skjermen, men kroppen er et unibody-skall i plast, med ett enkelt kamera og en liten blits på baksiden samt en fingeravtrykksleser rett under.

Pixel 4A kommer også kun i sort, i motsetning til forgjengeren som kom i både sort, hvit og lilla. Så kan det jo alltids hende det kommer flere fargevalg etter hvert. Men for nå er det eneste sprudlende ved telefonen strømknappen, som har en svakt turkis farge.

Her kan du se alle spesifikasjonene:

Google Pixel 4A

Google Pixel 4A

Større batteri enn Pixel 4A

Sammenligning av ulike Pixel-modeller.

Det er par overraskende ting ved spesifikasjonslista du leste over. For eksempel har telefonen det nøyaktig samme kameraet som storebrødrene, selv om ekstrakameraene og noe funksjonalitet utgår. En annen snodighet er at telefonen har et større batteri enn toppmodellen Pixel 4A, men også en langt mindre strømhungrig prosessor.

Uten at vi har testet telefonen kan det på generelt grunnlag sies at en slik kombinasjon pleier å resultere i god batteritid. Så er det bare litt synd at telefonen ikke har trådløs lading, og med 18W hurtiglading heller ikke verdens raskeste lading med kabel.

Programvaren er som alltid ren Android, men Google har innebygget et par ekstrafunksjonaliteter du ikke får i andre Android-telefoner. Dette er først og fremst knyttet til taleassistenten og kunstig intelligens.

Pixel 4A er også en gave til alle som fortsatt går rundt med kablede hodetelefoner, for du finner noe så sjeldent som en hodetelefoninngang på toppen. Ladeinngangen er selvsagt USB Type. C.

Skjermen er på 5,81 tommer og er OLED, som bør bety god kontrast, gode farger og generelt god bildekvalitet. Ja, også er glasset flatt og har relativt tynne rammer. Men 60 Hz er maksimal oppfriskningsrate, men så er det fortsatt litt mye å be om høyere enn dette i budsjettmobiler.

For det er liten tvil om at Pixel 4A er en budsjettmobil; i amerikansk valuta koster den 349 dollar. Konvertert til norske kroner tilsvarer dette rundt 3.200 kroner med dagens kurs, men om den kommer til Norge vil nok dette tallet gå opp et lite stykke.

For ja, denne telefonen er så langt ikke tilgjengelig her på berget. Og om den blir det, i alle fall via Googles offisielle kanaler, er høyst uvisst.

Google Pixel 4A
Google Pixel 4A
annonse