Til hovedinnhold

Mobilen er vårt viktigste kamera

Salget av kompaktkameraer falt dramatisk i fjor.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Salget av kompaktkameraer ble redusert med en fjerdedel sammenlignet med salget i 2010, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen.

Les også: Slik låser du fokus på iPhone

Samtidig oppgir hele 77 prosent i en undersøkelse gjort av NetCom at de bruker mobiltelefonen som hovedkamera når de tar bilder. Av disse bruker 25 prosent kun mobiltelefonen til å ta bilder, mens 52 prosent av og til bruker andre kameraer i tillegg.

Sveitserkniv med summetone

På spørsmål om i hvor stor grad mobiltelefonen har erstattet kameraet, svarer kun 23 prosent av de spurte at de stort sett bruker et annet kamera enn mobilen når de tar bilder.

– Mobiltelefonen viser hvordan sammensmeltingen av teknologi forandrer hverdagen vår. Dagens mobil er en sveitserkniv med summetone. Derfor er den med over alt. Alltid klar til å fange og dele minneverdige øyeblikk, sier Anders Bigseth, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

Godt fornøyd med bildekvaliteten

70 prosent av de spurte svarer at de er veldig godt fornøyd med mobilens bildekvalitet, mens rundt 30 prosent mener bildekvaliteten trenger store forbedringer. Nesten 8 av 10 mener antallet megapiksler betyr mye ved valg av telefon.

Rundt en tredjedel av respondentene i undersøkelsen svarer at mobilen har revolusjonert måten de deler bilder på, mens rundt halvparten mener mobilen i stor grad har påvirket hvordan bildene deles. De fleste deler bilder via Facebook, Twitter, E-post og MMS – mens kun et fåtall bruker Flickr og Pinterest. Bare fem prosent lager fotoalbum i papirformat.

Vil du lære å ta bedre bilder med mobiltelefonen? Da bør du lese våre åtte tips for bedre mobilbilder.

Les også: Populær fotoapp endelig i Android-versjon

(Kilde: Pressemelding)

annonse