Tek.no

Nyhet

Leica oppgraderer gammel traver

50 mm F2 i ny utgave.

15 Mai 2012 09:24
Leica har oppgradert den aldrende Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH.

Leica har kommet med en oppgradert utgave av sin 50 mm F2 i M-serien. Objektivet er Leicas eldste objektiv som fortsatt er i produksjon, og strekker seg helt tilbake til 1979 hvor den første utgaven så dagens lys.

Les også: Ser verden i svart-hvitt

Objektivet er et apokromatisk objektiv med 50 mm brennvidde og største blender F2. Fordelen med et apokromatisk objektiv er at fargene samles i et og samme fokalplan, noe som minsker sjansen for fargefeilbrytning, også kalt kromatisk abberasjon. Objektivet er bygget opp av 8 linseelementer i 5 grupper, hvor et av elementene er av den flytende typen. Dette elementet endrer posisjon avhengig av den fremre linsegruppen under fokusering, noe som skal bidra til bedre fokuseringsmuligheter på nært hold. Nærmeste fokuseringsavstand er 0,7 meter.

Les også: Forbedret vidvinkel for Leica M

Blenderen er bygget opp av 11 blader, som skal gi en pen bokeh på store blenderåpninger. Objektivet er også relativt tungt i forhold til størrelsen, med en vekt på 300 gram. Leica APO-Summicron-M 50mm f/2 ASPH. vil bli tilgjengelig i løpet av juli, og i kjent Leica-stil blir det ikke billig. Veiledende pris er 5400 britiske pund, eller i overkant av 50 000 norske kroner.

Les også: Kompakt for retroentusiastene

Kilde: www.photographyblog.com

Les også
Ser verden i svart-hvitt
Les også
Kompakt for retroentusiastene
Les også
Se fotoutstyret som kommer i mai
Les også
Ta sirkulære bilder med ny fisheye
Les også
Lyssterk vidvinkel fra Nikon
annonse