Tek.no

Nyhet

Universitetet i Oslo best i landet

…men laaangt nede på listen internasjonalt.

Staale Skogstad/UiO
Atle Skretting
4 Sept 2012 18:46

Konkurransen er hard mellom de store utdannings- og forskningsinstitusjonene, og de som kommer høyest opp på rangeringene trekker til seg de lyseste og mest ambisiøse hodene.

Rangeringene kommer hver høst og kriteriene kan variere fra undersøkelse til undersøkelse, men likevel virker det som om de samme universitetene uansett befinner seg på de øverste plassene på listen.

Den første testen som ble publisert i år var Academic Ranking of World Universities fra Shanghai Jiao Tong University. Vinneren er amerikanske Harvard University. Bak seg blant de ti beste har de en rekke amerikanske institusjoner, samt engelske Oxford og Cambridge.

Norske utdanningsinstitusjoner glimrer med sitt fravær, og vi må helt ned til 67. plass for å finne Universitet i Oslo. Den gode nyheten er imidlertid at det er en markant framgang fra fjorårets 75. plass.

Langt bak seg har de Universitet i Bergen og NTNU som ligger mellom plass 200 og 300. Fra dem er det igjen et langt sprang bakover til Universitetet i Tromsø, som også har lykkes i å etablere seg på denne listen over de 500 beste utdannings- og forskningsinstitusjonene i verden.

Les også
Facebook kan bli den beste CV-en din...
Les også
Slik blir du spillutvikler
Les også
Vær nøye med førsteinntrykket
Les også
De ansatte tok kontrollen over bedriften
annonse

Les også