Tek.no

Nyhet

Lenovos nyeste er lett og lekker

Det nye medlemmet av Thinkpad-familien er ekstra lett, ekstra tynn og laget av karbon.

15 Mai 2012 17:30

Lenovo har i dag sluppet en ny lekkerbisk i sin Thinkpad-familie. Det er en 14-tommer som blir medlem av X1-serien, med det fulle navnet Thinkpad X1 Carbon.

Vektnåla når ikke lenger enn 1,36 kilogram, og med et slankt ytre legger den seg på nivå med kjente konkurrenter som Macbook Air og Samsungs 9-serie.

Laget med karbon

Selv om vekta er lav, er skjermen stor og maskinvaren solid. Lenovo har holdt linjene stramme ved bruke karbonfiber i skallet. Dette materiale er lett, samtidig som det gjør det mulig å ivareta den røffe byggekvaliteten Thinkpad-serien er kjent for.

Skjermen måler 14 tommer og holder en nativ oppløsning på 1600 x 900 piksler. Dette er nevneverdig mer enn de 1366 x 768 pikslene som har preget 14-tommers maskiner i lang tid, og burde by på en hyggelig boltreplass. I tillegg har skjermen en matt overflate, noe det finnes endra færre 14-tommere med.

Prosessoren som skal drive det hele blir Ivy Bridge-modell av ukjent type, men om du er interessert kan du få en full oversikt over de aktuelle kandidatene i denne artikkelen. Uansett modell, vil det være Intels HD 4000 som står for grafikkjobben.

Videre støtter maskinen opp til åtte gigabyte minne, og etter all sannsynlighet en slank SSD basert på mSATA. Samtlige modeller skal bli levert med 64-bit-versjonen av Windows 7.

Thinkpad-funksjonene følger med

Utover den nye maskinen og den slanke forpakningen, følger det meste Thinkpad-serien er kjent for med på kjøpet. Det betyr blant annet det tradisjonelle tastaturet med rød styrepinne, som du gjerne kan søle på uten problem, og bakbelyste taster.

Maskinen kan også bestilles med en 3G-modul, men dette er ikke standard.

Med normalt kontorbruk skal maskinen holde ut i opp mot 10 timer på én lading. Om du er på farten og har dårlig tid, får du også med Lenovos hurtiglader. Med den tar det rundt 30 minutter å lade batteriet til 80 prosent.

Thinkpad-serien er hovedsaklig en bedriftsmaskin, og kommer derfor med greie muligheter for videokonferanse. Et kamera med HD-klar oppløsning sitter over skjermen, og mikrofonen er bygget rundt et følgesystem fra Dolby Theater. Kamera vil følge ansiktet ditt, og justere mikrofonstyrken alt etter hvor du sitter.

Kommer til høsten

Nøyaktig hva X1 Carbon vil koste her til lands er foreløpig kjent. Basert på prishistorien til X1-serien ellers vil det nok bikke godt over 15 000 kroner, uten at vi vet dette med sikkerhet.

Lenovo Norge opplyser at maskinen vil være tilgjengelig på denne breddegraden fra og med starten av september.

(Kilde: Pressemelding, Gizmodo)

Les også
Ny lekkerbisken fra Gigabyte
Les også
Ny Zenbook har dedikert grafikk
Les også
Laptopen blir som ny for 800 kroner
Les også
Ultrabook-skred fra HP
Les også
Slik blir Samsungs store ultraportable
annonse

Les også