Tek.no

Nyhet

Får vi se nye NEX-modeller til uka?

Flere lekkasjer på nett.

photorumors.com, Istockphoto
Paal Harald Mork-Knutsen
24 Aug 2012 14:00

Vi er som regel veldig forsiktig med å gjengi rykter om nye kameramodeller, for det er sjelden de faktisk stemmer og er autentiske. Noen ganger dukker det imidlertid opp rykter som virker veldig troverdige, og denne gangen melder flere fotonettsteder at Sony vil slippe nye NEX-modeller neste uke. Om dette er sant eller ikke vil tiden vise, men bildene som nå florerer på nett gir iallefall grunnlag for å tro at ryktene er sanne.

Les også: Har Sony en overraskelse på lur?

Det har vært flere bilder av det som visstnok skal være de antatte modellene Sony NEX-5r og sony NEX-6. Flere bilder av preproduksjonseksemplarer av sistnevnte har blitt lekket de siste dagene, men det er bilder av førstnevnte som virker mest troverdig. Under kan man se det som ser ut til å være et ekte pressebilde av NEX-5r, som skal erstatte modellen Sony NEX-5n som kom i 2010.

Som man kan se av bildet over, ser det ut som om NEX-5r har fått en liten ansiktsløft, og at knappene har blitt redesignet og flyttet litt på. Det ser ut som om kameraet har arvet et av rullehjulene man finner på modellen Sony NEX-7, og at av/på-knappen har blitt ny. I tillegg har bildevisningsknappen blitt flyttet litt frem, slik at den sitter på toppen av kameraet og ikke skrått bak slik den sitter på NEX-5n.

Les også: Sony lanserer alt-i-ett kamera

Kameraet skal fortsatt være utstyrt med en 16,1 megapiklser CMOS-bildebrikke, iallefall hva man kan se av bildene. Resten av spesifikasjonene er foreløpig ikke kjent. Som nevnt spår ryktene at kameraet vil komme til uka, men det er vanskelig å si om dette stemmer eller ikke. Vi får følge med, så dukker nok svaret opp før eller siden. Man kan se flere bilder av kameraet i bildekarusellen under.

Les også: TEST: Sony NEX-7

Kilde: www.photorumors.com

Les også
Superzoom fra Pentax
Les også
Slipper Canon et nytt fullformatskamera i høst?
Les også
Nikon med nytt kamera i 1-serien
annonse

Les også