Nyhet

Nå kan du styre Apple TV-en, selv om du har mistet fjernkontrollen

Apple TV Remote har fått fullverdig Siri- og pekeplatestøtte.

Etter at Apple lanserte sin nye Apple TV-boks tok det litt tid før Remote-appen, som lar deg bruke mobilen som fjernkontroll, fikk de nødvendige oppgraderingene. I februar meldte vi at en slik oppgradering var på vei, og nå har blant andre Bloomberg fått med seg at den omsider har ankommet.

Den nye Apple TV Remote-appen skal kunne utføre akkurat de samme oppgavene som den nye Apple TV-fjernkontrollen, som bød på en del ny funksjonalitet da den ble lansert i fjor høst.

Full Siri-støtte

Det innebærer blant annet at appen har fått fullverdig støtte for stemmeassistenten Siri, som betyr at du kan bruke stemmen til å søke etter og spille av programmer på Apple TV med iPhone eller iPad. Denne funksjonaliteten kom med versjon 9.2 av TV OS, som Apple lanserte i mars.

Apple TV Remote-appen har blant annet fått full pekeplate-støtte.

Å bruke Siri til å diktere tekst på Apple TV er en funksjon som lenge ikke har vært tilgjengelig i Norge, og vi har foreløpig ikke fått sjekket om funksjonen nå har kommet til norske brukere.

Pekeplate og bedre spillstøtte

Ellers har den nye Apple TV Remote-appen for øvrig også fått pekeplate-støtte i form av en virtuell berøringsflate. Dermed kan du altså utføre ulike strykekommandoer i appen på samme måte som du kan gjøre på den fysiske berøringsflaten på den nye Apple TV-fjernkontrollen.

Appen lar deg også spille spill på Apple TV med bevegelseskontroll via mobilens gyroskop og aksellerometer, og kommer i tillegg med en egen spillmodus som forenkler kontrollsystemet for spill. Appen krever iOS 9.3.2 eller nyere og kan lastes ned fra iTunes nå.

Fremtidens iPhone og iPad vil kanskje få «klokkekrone» på siden: Det kan ny patent tyde på »

(Via Engadget)

Les også
Apple har hentet inn professor som skal gjøre Siri mer intelligent
Les også
Nyeste Apple TV får seg en stor oppgradering
Les også
Oppdaterer Apple TV med nye funksjoner
Les også
Det tok sin tid, men Apple oppgraderer snart Remote-appen for å støtte nye Apple TV
annonse