Til hovedinnhold

Men MeeGo var ikke død

Som fugl Fønix stiger MeeGo fra asken – ikke som fugl, men som Sailfish.

Nokia gjorde knefall for Microsoft, og droppet sitt eget OS MeeGo. Deretter droppet de utviklerne som jobbet med brukergrensesnittet på Nokia-telefoner. De ble overflødige da Nokia bestemte seg for å la Microsoft overta styringen av OS-et på Nokias smartmobiler.

Windows Phone 7 ble ingen suksesshistorie, og Windows phone 7.5 fikk heller aldri vind i seilene. Nylig kom Windows Phone 8, sydd over samme lest, men med litt bedre funksjonalitet og tilpasninger for kraftigere maskinvare. Mange har tro på Windows Phone 8, men det er ennå for tidlig å konkludere med noe.

Tar vare på arvesølvet

Skulle det vise seg å bli en flopp, kan Nokia ha et ess i ermet. De tidligere Nokia-utviklerne har nemlig dannet selskapet Jolla, og fortsetter å utvikle OS-et Salfish, basert på Maemo, og senere MeeGo. I motsetning til Apples iOS og Microsofts Windows Phone 8, er dette et OS basert på åpen kildekode, slik også Android er.

Utviklerne i Jolla sier det er særlig to områder som er viktige for dem – brukeropplevelse og multitasking. Multitasking betyr at telefonene kan jobbe med flere ulike oppgaver samtidig. Selskapet hevder også at de kan kjøre sitt OS på flere ulike plattformer.

Vist på messe

Her er to videoer du bør se om du vil bli bedre kjent med Jolla og Sailfish. Den første er fra presentasjonen av Jolla og Sailfish under SLUSH 2012 sist uke, mens den andre viser hvordan OS-et funger i praksis.

annonse