Nyhet

Solgte tre millioner iPad-er på tre dager

Overgikk analytikernes forventninger, etter å ha tapt markedsandeler til Android i tredje kvartal.

Apple har solgt tre millioner iPad-er på bare tre dager etter at de lanserte fjerde generasjon iPad og iPad Mini. Det skriver Apple i en pressemelding.

– Vi satte ny rekord for en lanseringshelg, og er praktisk talt utsolgt for iPad Mini. Vi jobber hardt med å produsere flere raskt for å møte den utrolige etterspørselen, sier Apple-sjef Tim Cook i en uttalelse.

Apple går ikke ut med informasjon om fordelingen av de ulike iPad-modellene, så det er usikkert hvor stor andel av de solgte enhetene som var iPad Mini.

Salget var vesentlig bedre enn det analytikerne hadde forventet, og ifølge Bloomberg steg Apple-aksjen med 1,4 prosent til 584,62 dollar ved børsslutt mandag.

Analytiker Gene Munster hos Piper Jaffray Cos. sa forrige uke at han forventet at Apple ville selge 1 - 1,5 millioner iPad Mini i løpet av helgen. Munster anslår nå at iPad Mini-salget kan ha vært så høyt som 2 - 2,5 millioner enheter, ifølge Bloomberg.

Apple mister markedsandeler

Mens Apple tidligere har fått råde nesten alene i nettbrettmarkedet, hardner konkurransen til. Ifølge analyseselskapet NPD DisplaySearch vil markedet for nettbrett være verdt 162 milliarder dollar – rundt 928 milliarder kroner – innen 2017. Dette er en dobling i forhold til i dag.

Ferske tall fra analyseselskapet IDC viser imidlertid at selv om annenhvert solgte nettbrett kommer fra Apple, så tapte Apple markedsandeler totalt i tredje kvartal. Mens markedsandelen var på 65,5 prosent i andre kvartal i år, har andelen sunket til 50,4 prosent i tredje kvartal.

Det er de Android-baserte nettbrettene fra blant andre Samsung, Amazon og Google med partnere, som er vinnerne.

Undersøkelsen er imidlertid laget før Apple lanserte de nye iPad-modellene, på et tidspunkt hvor nok mange visste at det kom nye modeller og dermed satt på gjerdet.

Du finner hele rapporten fra IDC her.

Her kan du lese mer om Apple iPad Mini og fjerde generasjon iPad.

(Kilde: Apple, IDC og Bloomberg)

Les også
– Det er ikke sikkert vi har nok iPad-er
Les også
Pappa laget eget spill til Angelina
Les også
Apple i strupen på Amazon og Google
Les også
Apple vraker Samsung
annonse