Til hovedinnhold

Disse idéene vant kampen om Kickstarter-pengene

Millioner av dollar ble investert.

Kickstarter

Folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har lagt nok et suksessrikt år bak seg. Vi har blant annet sett en sykkelhjelm som garantert gjør deg synlig, en 3D-printer som byr på høy kvalitet og smartklokka Pebble.

Ikke alt slår like godt an, og visse kategorier gjør det definitivt bedre enn andre. Nettstedet The Economist har derfor satt sammen en oversikt basert på Kickstarters rapporter over hva som gjør det best.

Suksess for spill

Så hva er det folk er villige til å bla opp kontanter for? I 2012 var det først og fremst dataspill som samlet inn mest penger, og hele spillkategorien samlet inn hele 80 millioner dollar (445 millioner kroner).

Spill har derimot en forholdsvis lav sjanse for å lykkes med å bli finansiert, med en suksessrate på litt over kun 30 prosent.

Danseprosjekter lykkes imidlertid svært godt, med vellykket finansiering for over 80 prosent av alle prosjektene. Disse prosjektene, som vanligvis går ut på å finansiere kostymer, kulisser, oppsett og personell, koster derimot svært lite. Kategorien befinner seg derfor på bunn over antall penger som er samlet inn.

Gavmilde teknobrukere

Teknologikategorien gjør det best på et annet område. Prosjekter her kan nemlig skryte av å ha det høyeste gjennomsnittet på antall penger som hver bidragsyter er villig til å dele ut.

Totalt sett samlet teknologi inn rundt 30 millioner dollar (167 millioner kroner), og ble således forbigått av musikk, design, film og video – og spill på første plass.

Se hele tabellen over kategoriene hos The Economist »

Har du bidratt på Kickstarter? Har du tips til noen gode prosjekter? Del det gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Vi er på Facebook!

(Kilde: The Economist)

annonse