Til hovedinnhold

Nå er minnemodul-produksjonen avsluttet

Hardware/Hannover: Det begynner å bli noen måneder siden OCZ kunngjorde at de legger ned rubel og bit at minnemodul-produksjonen de lenge har vært kjent for.

1. mars, altså i dag, markerer starten på et nytt finansår for OCZ. Det setter også markøren for fremtiden deres uten minnemodulene de lenge har vært kjent for. Nå er det kun SSD-ene som skal få fokus, samt et par strømforsyninger.

Vi slo ann en prat med Joost van Leeuwen, sjefen for markedsføring i EMEA-området om akkurat dette.

– Vi har faktisk ikke lagt ned alt, et par moduler i Fatal1ty-serien vil vi fortsatt lage for å holde på entusiastene, men fra og med i dag er absolutt alt annet offisielt lagt ned, vi vil ikke produsere flere moduler eller jobbe med disse.

– Hvorfor valgte dere å gjøre dette?

– Det er rett og slett for små marginer og et marked som ikke lenger passer oss. Det er langt mer å hente på SSD-er, marginene er langt større og det et langt mer spennende felt å videreutvikle.

– Samtidig er det langt mer for forbrukeren og ikke minst bedriftmarkedet ved en ny SSD, fremfor noen minnemoduler som er hakket raskere.

OCZ har hele tiden vært tidlig ute på SSD-markedet, de slapp enheter i bøtter og spann før mange produsenter hadde gjort opp en mening hvorvidt de skulle satse eller ikke.

Senest før helgen slapp de en ny generasjon med SSD-er, i likhet med flere andre produsenter. Vi har tatt en kikk på de nye produktene, og en sak på dette kommer om kort tid.

Én serie minnemoduler vil altså være fortsatt tilgjengelig, inntil videre, men denne uken markerer at OCZ staker seg i en helt ny og spesialisert retning.

Vi er på Facebook!
Les også
En kraftpakke i miniformat
annonse