Til hovedinnhold

Vil revolusjonere digital rekruttering

Norsk gründer mener hjemlige investorer er for trygghetsfokuserte.

Ida Oftebro/Mobilen.no

Den norske gründerbedriften Relink var blant de mange som hadde tatt turen til Dublin Web Summit i forrige uke for å vise seg frem for potensielle partnere og investorer.

Målet med turen var å skaffe flere investorer til prosjektet, og å knytte til seg teknologipartnere.

Relink skal tilby bedrifter kandidatsøk i åpne kilder og sosiale medier der all offentlig tilgjengelig informasjon leveres i et oversiktlig grensesnitt. Med dette mener de at bedriftene vil få flere og bedre kandidater å velge mellom, da det også fanger opp de fagpersonene som ikke nødvendigvis er på jobbjakt.

– De fleste av dagens løsninger er fokusert på aktive jobbsøkere. Vi tror det blir for smalt, og vil også presentere bedriftene for gode kandidater som ikke nødvendigvis er på jobbjakt, sier medgründer og CEO Ståle Fredlund Husby til Mobilen.no.

Ståle Fredlund Husby presenterer bedriften på Web Summit i Dublin.Foto: Ida Oftebro/Mobilen.no

Søker i spesialforum

Relink søker ikke bare i tradisjonelle sosiale medier som Facebook, Twitter, Linkedin og Instagram, men bruker også spesialiserte fagforum som GitHub og Stack Overflow som søkekilder. Derfor antar de også at tjenesten i første omgang vil være mest relevant for de som rekrutterer ingeniører og IT-folk.

– Hvis du søker etter en god programmerer kan du få eksempler på kildekode denne programmereren har postet på ulike utviklerforum. Det er selvfølgelig langt mer relevant for rekrutteringen enn hvilke bilder vedkommende har postet på Instagram, sier Husby.

Relink vil selge lisenser til flere varianter av løsningen, i forskjellige kategorier. De ser også for seg å utvide konseptet etter hvert, for eksempel med videointervjuer.

Må ut for å hente penger

Foreløpig er selskapet lansert i Norge. Kontrakter er inngått og salget ligger foran skjema. Nå jobber de med å få inn penger til å utvide utover Norges grenser, og da er det nødvendig å se mot utlandet.

– Vi har noen norske investorer, men de fleste ser bare ut til å være interessert i olje og eiendom. Jeg skjønner at det oppleves som trygt, men det er synd at man at går glipp av mulighetene som ligger i moderne teknologi sier COO og medgründer i Relink, Sigurd M. Gran.

Gran mener det ikke er tilfeldig at IT-suksesser som Skype og Spotify er svenske. Man skal ikke lenger enn over kjølen før man finner en helt annen interesse og investeringsvilje når det gjelder teknologi.

– Vi blir stadig oppringt og bedt om å komme til Danmark, Tyskland og Sverige for å presentere prosjektet vårt. Her hjemme er det atskillig tøffere å kjempe om oppmerksomheten, sier Gran til Mobilen.no.

Selv om Relink leverer søkeresultater fra sosiale medier, er det opptatt av at det går en grense for mandatet deres. De leverer for eksempel ikke resultater fra Facebooks Graph Search. De rangerer heller ikke kandidater basert på utsagn i sosiale medier.

– Styrken ved Big Data er at det er faktabasert, noe som kanskje på sikt kan gi en mindre fordomsfull rekrutteringsprosess, sier Husby til Mobilen.no.

Les mer: Disse vil bli den neste app-suksessen

annonse