Nyhet

Galaxy Note-konkurrent kommer til Europa

LG Optimus Vu: er verdens første med 5-tommers 4:3-skjerm.

Allerede en uke før Mobile World Congress i februar kunne LG annonsere sitt svar på Samsungs Galaxy Note: LG Optimus Vu:. Inntil nylig har telefonen kun vært tilgjengelig i Korea og Japan.

Nå kommer telefonen også til resten av verden. I en pressemelding annonserer LG at Optimus Vu: fra og med september vil bli lansert i "utvalgte markeder" i Europa, Asia, Midt-Østen, Afrika og Latin-Amerika. Eksakt når den vil komme til Norge, vet vi ikke.

Får kraftigere innmat

Ifølge LG er Vu: verdens første mobiltelefon med 5-tommers skjerm i 4:3-format, og produsenten sier selv at produktet dermed skal "viske ut skillelinjene mellom tradisjonelle nettbrett og mobiltelefoner". Dermed ser det ut til at Vu: blir en direkte konkurrent til Samsung Galaxy Note, som kommer med en 5,3-tommers skjerm i 16:10-format.

Da LG først presenterte Vu: hadde mobiltelefonen en 1,5 GHz Snapdragon tokjerneprosessor, nå er spesifikasjonene oppgradert til en firekjerners Nvidia Tegra 3-brikke. Brikken har også en femte "hjelpeprosessor" som brukes til samtaler, e-post, musikk og videoavspilling, for å spare strøm når det ikke er behov for kraften i de fire vanlige CPU-kjernene.

Optimus Vu: kommer med Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 32 GB lagringsplass og et 8 megapiksel kamera. Vekten er på 168 gram, og telefonen måler 13,96 x 9,04 x 0,85 cm.

Lav punkttetthet

Skjermen er for øvrig en LCD-skjerm av IPS-typen, med en oppløsning på 768 x 1024 punkter. Det gir en noe lavere punkttetthet enn Samsung Galaxy Note, som har en 5,3-tommers skjerm med oppløsning på 800 x 1280 punkter.

Konkurrenten Samsung forventes for øvrig å lansere Galaxy Note II om i overkant av én uke. Det går rykter om at denne vil ha en svært høyoppløselig skjerm på 5,5 tommer – og er det tilfelle spørs det om LG Optimus Vu: kan klare å konkurrere, hvis den da ikke skulle bli vesentlig billigere enn Note II.

Les også: Test av Samsung Galaxy Note

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Gigantisk mobil fra Samsung
Les også
Her er de råeste smartmobilene
Les også
Kraftig vekst i smartmobilsalget
Les også
ARM viser fremtiden til mobil grafikk
Les også
Galaxy S III nesten til topps
annonse