Tek.no

Nyhet

Ubuntu TV er på vei

Vises frem på CES 2012.

10 Jan 2012 09:10

Mark Shuttleworth fra selskapet Canonical har tidligere uttalt at Linux-distroen Ubuntu før eller siden vil komme til TV-er – og nå kommer en nyhet for én gangs skyld ut før de fleste hadde forventet det. Ubuntu TV er nemlig på vei, og kan bli tilgjengelig så tidlig som i løpet av dette året.

Ubuntu er et fritt og open source operativsystem for PC-er som er basert på en Debian Linux-distro. Operativsystemet sponses av Canonical og blir nå vist frem på CES 2012 i Las Vegas.

Fri og åpen Smart TV

Ubuntu TV vil være et kombinert mediasenter, smart TV og PVR – med andre ord en TV-optimalisert utgave av operativsystemet basert på brukergrensesnittet Unity.

Per nåværende tidspunkt er Ubuntu TV først og fremst en teknisk demo og et konsept, men blant allerede bekreftede egenskaper finner vi for eksempel en søkbar TV-guide og applikasjoner for videostreaming – deriblant YouTube.

Skal gjøre ting enklere

Ifølge Canonical er målet med Ubuntu TV å gjøre fjernsyn mindre komplisert – først og fremst ved å fjerne mange av duppedingsene som følger med, som diverse bokser og kabler. At det er gratis og har åpen kildekode føyer seg også inn i rekken med positive trekk.

Det er tenkt at Ubuntu TV skal bli tilbudt gratis sammen med TV-er fra diverse leverandører, men det gjenstår å se hvor utbredt denne praksisen eventuelt kommer til å bli.

Se den følgende videoen på YouTube for en kort introduksjon til Ubuntu TV:

(Kilde: Canonical)

Les også
Neste Ubuntu utvikles med entusiastene
Les også
Microsoft oppretter open source-datterselskap
Les også
Nå får du Ubuntu for Android
Les også
Apple TV: Liten, lekker og lynrask
Les også
Slipper USB-drevet Full HD-skjerm på 22 tommer
Les også
Nye Samsung-skjermer avduket
Les også
Øreplugger avgir lyd gjennom kinnene
annonse

Les også