Tek.no

Nyhet

Sender dataparty på TV

The Gathering samler for 20. gang flere tusen norske ungdommer på Hamar til en påske med programmering, musikk, grafikk og dataspill. Nytt i år er at tv-kundene til Altibox kan følge arrangementet på tv. Altibox vil sende to tv-kanaler fra påskens store datatreff. Kanalene vil inngå i tilbudet til Altibox’ tv-kunder.

- Med disse kanalene ønsker vi å vise enda flere alt det spennende som skjer på The Gathering, sier Leif Aarthun Ims, administrerende direktør i Altibox AS.

Gjennom tv-kanalene er det mulige å oppleve intervjuer, spill, konkurranser, foredrag og sceneshow fra datatreffet. Det er 5000 påmeldte fra hele landet til årets The Gathering. Første tv-sending er lørdag 16. april og det blir direktesending fra Vikingskipet i Hamar fra kl 20.00 hver dag fram til 24. april. Den ene av kanalene vil vise live det som foregår på scenen og den andre kanalen vi vise innslag og utvalgte begivenheter fra The Gathering.

Kreativ databruk
På The Gathering kan deltakerne lære mer om hvordan en lager spennende ting på datamaskinen.

- Vi har veldig mange flinke folk blant deltakerne, og som alltid står noen av dem klare til å lære bort noen av triksene sine. Vi har en rekke seminarer om forskjellige emner innenfor kreativ databruk. Flere av disse kan du nå oppleve på tv, sier presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

I tillegg til seminarer blir det mange underholdsinnslag. På en egen demoscene kan deltakerne vise fram ferdighetene sine innen programmering, grafikk, 3D-modellering og musikk.

De årlige spillkonkurransene tiltrekker seg mange deltakere som deltar i flere forskjellige spillsjangre.

Verdens feteste bredbåndslinje
The Gathering setter i år ny verdensrekord for internettkapasitet. Årets bredbåndslinje er på 100 000 Mbit/s og leveres av Altibox.

- Med vårt fiberbredbånd er det mulig å sprenge grenser for overføring av data. Deltakelsen på The Gathering viser hva vi kan få til i framtiden, sier administrerende direktør i Altibox, Leif Aarthun Ims. Foreløpig tilbyr Altibox bredbåndslinjer på 400/400 Mbit/s til privatkunder.

annonse

Les også