Tek.no

Nyhet

Fujifilm lanserer normalzoom

Med nytt kamera må man også ha nytt objektiv.

Montasje Fujifilm/Istockphoto
6 Sept 2012 07:00

Sammen med annonseringen av Fujifilm X-E1 lanserer selskapet sitt nye normalzoom: FUJINON XF 18-55 mm f/2.8 - 4 R LM OIS. Dette er det første zoomobjektivet i Fujifilms X-fatning.

Les også: Fujifilm lokker med nye objektiver.

FUJINON XF 18-55 mm f/2.8 - 4 R LM OIS er laget spesielt for Fujifilm X-E1s CMOS-bildebrikke og den nyutviklede EXR Processor Pro. Kombinasjonen skal i følge Fuji gi uovertruffen autofokus som ved bruk av det de kaller "Contrast Detection". Dette skal gjøre autofokusen superkjapp, og om man skal tro pressemeldingen går det helt ned i 0,1 sekund på å få noe i fokus.

Det består av 14 linseelementer i ti forskjellige grupper som inkluderer tre asfæriske linser og en linse som gir lav spredning. Objektivet har blitt utstyrt med syv blenderlameller som, i følge Fujifiilm, skal gi bildene en flott bokeh.

Laveste blender er henholdsvis f/2.8 på 18 mm og f/4 på 55 mm. Det er dermed et lyssterkt objektiv Fuji har utviklet. For mange vil det nok også være et kjærkomment retro-grep at Fuji har gitt objektivet en egen blenderring for enkelt å velge blender når man har kameraet og objektivet foran ansiktet.

FUJIFILM X-E1 med FUJINON 18 - 55 mm.

Selv om det er et lyssterkt zoom-objektiv har Fuji funnet plass til en bildestabilisator. Deres OIS (Optical Image Stabilizer) gir i følge dem selv en stabilisering som tilsvarer fire stopp.

Vi har dessverre ikke fått oppgitt norsk pris, men det skal ha en veiledende pris på €1299 i kit med Fujifilm X-E1. Det skal være tilgjengelig sammen med Fujifilm X-E1 fra og med november.

Kilde: Pressemelding

annonse

Les også