SSD-kjempen OCZ kutter ut 150 produkter

Må spare penger og sparke hver fjerde ansatt.

OCZ har vært mye i vinden i det siste. En stund trodde vi selskapet skulle bli kjøpt opp av Seagate, noe som fikk aksjekursen å gå i taket for det lille selskapet. Kort tid senere leverte de inn regnskapet sitt, som viste at selv om de tjente penger på SSD-ene sine, tapte de penger totalt.

Som om det ikke var nok med at de gikk i minus, viste det seg at OCZ hadde rotet med tallene sine, og hadde glemt å føre på en rekke ekstrautgifter. Dermed gikk SSD-inntektene i regnskapet ned fra 110 millioner til 78,5 millioner dollar, og sendte både regnskapet og aksjekursen til selskapet ned i kjelleren.

Fjerner budsjettmodeller

Nå ser ikke selskapet noen annen utvei enn å ty til nedskjæringer.

– Vi har allerede tatt aggresive steg for å adressere noen korttidsutfordringer, og har begynt å effektivisere organisasjonen for å forsikre oss om at OCZ vil være i den beste posisjonen til å bevege seg fremover. Vi må tilpasse oss det raskt voksende forbruker- og bedriftsmarkedet for SSD-er, sier Ralph Schmitt, toppsjefen i OCZ, i en pressemelding.

I dette tilfellet betyr "effektivisere organisasjonen" at de kutter ut 150 produkter fra portføljen sin, og alle varianter av disse produktene. De har ikke sagt hvilke modeller som forsvinner, men det skal hovedsakelig dreie seg om de billigste produktene deres. Nå vil de heller fokusere på mellom- og entusiastklassen, samt OEM- og bedriftsmodeller.

Store kutt

I tillegg til å kutte produktutvalget, må de også kutte i den internasjonale staben sin. Totalt sett må 28 prosent av de ansatte må gå. Avdelingene i Taiwan rammes hardest, og må gi slipp på 32 prosent av sine ansatte.

Dermed kan vi nok se langt etter etterfølgerne til for eksempel OCZ Petrol, som er en av selskapets billigste SSD-serier.

(Kilde: Sweclockers, Pressemelding)

Les også
OCZ' toppsjef og grunnlegger går på dagen
Les også
– Hybriddisker er fremtiden
Les også
Oppkjøpsrykter sender aksjekursen til OCZ i taket
annonse