Til hovedinnhold

Kunde avslørte LG-juks

Skjerm-rammen er 10 ganger bredere enn det markedsføringen sier.

TechCentury, YouTube

I sommer slapp LG informasjon om sin nye PC-skjerm IPS7, hvor lovnadene blant annet dreide seg om en superslank ramme på bare 1,2 millimeter. Nå viser det seg at denne markedsføringen muligens har vært en smule eller to for kreativ.

Personen bak YouTube-kanalen TechCentury har gått til anskaffelse av skjermen, og det virkelige eksemplaret skiller seg tydelig ut fra både promobilder, reklamefilmer på YouTube og bildet på esken som produktet kommer i.

LGs promobilde av IPS7.Foto: LG

Rammen på IPS7-skjermen er ikke så tynn som lovet – den er faktisk nesten ti ganger så bred.

TechCentury måler skjermrammen til å være 11 millimeter, altså noe ganske annet enn de annonserte 1,2 millimeterne.

Slanke rammer egner seg spesielt til oppsett med flere skjermer, som for eksempel under spilling. En tykkere ramme enn antatt vil derfor være mindre optimalt.

LGs forklaring

Etter avsløringen har LG fjernet alt markedsføringsmateriale fra de fleste av sine regionale nettsider. Likevel er det fremdeles mulig å se den slanke rammen på LGs australske hjemmeside, og på videoer som fremdeles befinner seg på YouTube.

Ifølge FlatpanelsDK beklager det sørkoreanske selskapet og bekrefter at de er i gang med å fjerne all villedende markedsføring. De forklarer videre at det bare er den ytre rammen som er på 1,2 millimeter, og at den indre rammen øker bredden totalt sett.

(Kilde: TechCentury / YouTube)

annonse