Til hovedinnhold

Oppgradert adapter til Sony NEX

Metabones forbedrer sin modell.

Metabones.com, Istockphoto

På mandag skrev vi om Kipons nye elektroniske adapter, som lar brukere benytte Canons EF-optikk på speilløse modeller fra Sony, Panasonic og Olympus. Det finnes imidlertid flere slike adaptere på markedet, og nå har Metabones sluppet en oppdatert versjon av sin modell.

Les også: Smart adapter for mFT og NEX

Metabones har i en god stund hatt en adapter på markedet som har gitt blant annet EXIF-info, blenderstyring og aktivering av bildestabilisering av objektiver som bruker Canons EF- eller EF-S fatning på Sonys speilløse NEX-modeller. De var også den første adapterprodusenten på markedet som kunne tilby elektronisk styring av EF-optikk på NEX-modeller. Nå har de imidlertid sluppet en oppgradert versjon av denne adapteren, som har et par nye forbedringer i forhold til forgjengeren.

Les også: TEST: Sony NEX-7

I utgangspunktet er det ikke snakk om noen revolusjonerende funksjoner, men enkelte forbedringer basert på tilbakemeldinger fra kundene. EN av de nye funksjonene er en strømsparingsknapp på siden av adapteren, som lar fotograferen slå av adapteren og dermed spare strøm ved blant annet bildefremvisning. På denne måten hindrer man at adapteren bruker strøm på blant annet bildestabiliserig når man ikke fotograferer. I tillegg er adapteren forbedret i bajonettfestet, slik at det skal være enklere å ta av og på objektiver.

Den oppgraderte versjonen av adapteren vil bli tilgjengelig for salg via produsentens hjemmeside i løpet av august, og vil prisen er omtrent 2500 norske kroner. I tillegg kommer moms og importavgifter om man kjøper adapteren fra utlandet.

Kilder:
www.metabones.com
www.dpreview.com

Les også: SNIKTITT: Sony NEX-5N

Mer om
annonse