Til hovedinnhold

Samsung lover batteri hele dagen

Slik skal mobilgiganten gjøre Android-telefonene mer strømgjerrige.

Samsung har som mål at alle smarttelefoner som kommer ut i 2012 skal kunne brukes hele dagen uten at de må lades, forutsatt "gjennomsnittlig til moderat, tung bruk". Det skriver Cnet.com.

– Når du står opp eller går til sengs, vil vi ikke at du skal bekymre deg for batterilevetiden, sa Kevin Packingham i Samsung i et intervju med Cnet.com på CES.

Vil gjøre strømstyringen bedre

Det har blitt vanlig med smarttelefoner med større skjermer, samtidig som prosessorene er blitt raskere. I tillegg gjør det store utvalget av avanserte apper at folk bruker mobiltelefonene mye mer intensivt enn tidligere, da det å ringe var det en telefon først og fremst ble brukt til.

Enkelte produsenter har nå gått så langt som å gjøre batteriene i telefonene større, på bekostning av tykkelse og vekt. Motorola Razr Maxx, som ble vist på CES, er et eksempel på en telefon som er blitt tykkere enn forgjengeren – for å kunne holde ut lenger.

Packingham bekrefter at også Samsung vil gå over til større batterier, men at de i tillegg vil jobbe mer med hvordan strømstyringen i telefonen fungerer. Ulike funksjoner i telefonen kan optimaliseres, slik at de bruker mindre strøm, som for eksempel hvordan telefonen håndterer søk etter nye trådløse nettverk.

Også de nye LTE-baserte 4G-nettverkene innebærer en utfordring for mobilprodusentene når det gjelder å redusere strømforbruket. Packingham fortalte at deres første telefon for amerikanske Verizons LTE-nettverk, Samsung Charge, var en god test – og at de jobber med å gjøre fremtidige telefoner enda mer energisparende. 4G-telefoner er foreløpig ikke tilgjengelige i Norge.

Xpal Power lanserte nylig en mobiltelefon som holder koken i 15 år, som du kan lese om her.

Les også vår dekning av CES-messen her

(Kilde: Cnet.com)

annonse