Til hovedinnhold

Samsung slipper nye minnekort

Tre nye serier med SD- og mikro-SD-kort som tåler juling.

Montasje: Akam.no / Foto: Samsung/Istockphoto

Samsung slipper nå 3 nye minnekortserier tiltenkt både kamera- og mobilmarkedet - samt nettbrett og alt annet som har bruk for stor lagringsplass i liten størrelse. Minnekortene som slippes i de tre seriene med navn "Standard", "Plus" og "Pro" kommer i både SD- og mikro-SD-format. Det virker som om Samsung sikter høyt med kortene og har klassifisert dem som ”5-Proof” hvilket betyr at de skal tåle høy temperatur, støt, magnetisme og et helt døgn nedsunket i vann. De tar heller ikke skade av litt røntgenstråling og kan trygt sendes gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. I liten tekst får vi oppgitt at mikro-SD-kortene bare er "4-Proof" - de tåler magnetisme dårligere enn storebror etter det vi forstår.

Les også: Guide: Hva slags minnekort trenger du?

Med pro-serien får du lagringskapasitet opp til 64 GB og kortene støtter UHS-1 som gir deg raske overføringshastigheter både i og utenfor kamera eller mobil. De skal dermed være gode nok til å takle videoopptak i 3D. Plus-serien sikter seg inn på de som ønsker seg litt mer plass enn menigmann, som for eksempel hvis du ønsker å filme litt ekstra i HD. Lesehastigheten til kortene er ikke helt entydig oppgitt, men pro-serien kan iallfall skilte med overføringshastigheter opp til 80 MB/sekund (lese) og 40 MB/sekund (skrive). Kortene har enten fem eller ti års garanti - uten at vi får spesifisert hvilke det gjelder.

Les også: Klassiker: Akam mishandler minnekort

Om Samsung klarer å kapre kunder fra Sandisk, Lexar og alle de andre minnekortleverandørene på markedet gjenstår å se - du kan iallfall få tak i dem i andre halvdel av oktober om du er interessert.

Kilde: Pressemelding

Mer om
annonse