Tek.no

Nyhet

Mange ledige webOS-stillinger hos HP

Elektronikkprodusenten vingler videre.

7 Okt 2012 06:00

HP har lagt ned mobilsatsingen sin, og gjort operativsystemet webOS til åpen kildekode. Det hindrer dem ikke fra å lyse ut mange nye stillinger for utviklere til nettopp webOS-avdelingen.

Hele 54 nye stillinger ligger nå ute til webOS-jobber i HP. Det er mange ulike typer stillinger som er lyst ut og de er delt mellom HPs avdelinger i San Francisco og Shanghai.

Blant stillingene er rene utviklerjobber, produktsjefer og arbeid innen kvalitetssikring.

Turbulente år

Det siste par årene har vært svært turbulente for HP. Elektronikkprodusenten kjøpte Palm i 2010, og rakk akkurat å slippe telefonene Pre3 og Veer på markedet i fjor vår før bombenedslaget kom. Leo Apotheker fortalte i august i fjor at HP ikke lenger skulle drive med mobilprodukter, og at avdelingen som produserer PC-er for forbrukere skulle muligens selges.

Ett år, og en toppsjef, senere er HP altså fortsatt en av verdens største PC-produsenter, og webOS som nå heter Open webOS får tilført større ressurser.

Nylig snudde HP og sa at de ville produsere smarttelefoner likevel. De kommer imidlertid neppe til å satse på webOS selv. HP har lenge forsøkt å selge webOS, og Palms gamle operativsystem ble nylig skilt ut i selskapet Gram.

Les også: HP vil selge smartmobiler

Blodrødt 2013

Etter at HP nylig leverte et giganttap for siste kvartal, varslet nåværende toppsjef Meg Whitman at også 2013 blir et dårlig år med tanke på inntjening. Årsakene er omveltningene internt i HP, og den økonomiske situasjonen i verden forøvrig.

Whitman har også sagt at de ikke kommer til å levere noen ny mobiltelefon i 2013, men at de vil bli utestengt fra viktige markeder dersom de ikke har en mobiltelefon i utvalget sitt innen fem år.

 • HPs to siste år:
 • April 2010: HP kjøper konkurstruede Palm.
 • Februar 2011: HP lanserer Pre3 og Veer med Palms gamle formfaktor og webOS. I tillegg lanserte de nettbrettet Touchpad.
 • August 2011: Toppsjef Leo Apotheker annonserer at HP legger ned mobilsatsingen og ønsker å selge ut PC-avdelingen.
 • September 2011: Toppsjef Leo Apotheker er ikke toppsjef i HP lenger. Han får med seg 10 millioner dollar i sluttpakke. Meg Whitman annonseres som arvtager.
 • Oktober 2011: Selskapet bestemmer seg for å ikke selge PC-divisjonen likevel.
 • Desember 2011: webOS blir åpen kildekode og får navnet Open webOS.
 • Januar 2012: Meg Whitman tiltrår som ny toppsjef i HP.
 • August 2012: Etter å ha forsøkt å selge webOS i lengre tid blir restene skilt ut i selskapet Gram. Nøyaktig hva Gram skal lage er uvisst.
 • August 2012: Meg Whitman og HP annonserer et tap på hele 8,86 milliarder dollar i tredje kvartal av 2012.
 • September 2012: HP bestemmer seg for at de trenger en mobiltelefon i utvalget sitt for å nå nye markeder.
 • Oktober 2012: Whitman annonserer at 2013 vil bli et svært dårlig år for HP økonomisk, som følge av finanskrise og interne omstillinger.
 • Oktober 2012: Ansetter 54 nye arbeidere til å jobbe med webOS ...

Les også: Ingen HP-mobil neste år

(Kilde: phonearena.com)

Les også
Ingen HP-mobil neste år
Les også
Nokia vurderer å selge hovedkvarteret
Les også
HP vil selge smartmobiler
annonse

Les også