Tek.no

Nyhet

Gjør et kamerakupp

Vi viser deg de virkelig gode kjøpene.

Montasje: Are Thunes Samsonsen, Akam.no
7 Juni 2012 12:35

Kompaktkameraer

Fotoutstyr ses ofte på som temmelig dyre saker, men det trenger ikke nødvendigvis være riktig. Som med alt annet av teknologi vil det siste nye og beste koste masse penger, men klarer du deg med ting som "bare" er bra, finnes det kupp å finne.

Vi tok et raskt sveip og har funnet frem noen røverkjøp til deg som vil ha nytt kamera til sommerferien, men som fikk lite feriepenger og mye restskatt.

Casio Exilim EX-ZR100

Pris:
995 kroner, ned fra 2800 kroner ved lanseringen i januar 2011.
Finn de beste prisene på Casio Exilim EX-ZR100 her

Casio Exilim EX-ZR100.

Vi mener:
Selv om ZR100 nå er halvannet år gammelt og dermed godt og vel inne i pensjonsalderen som markedsført produkt, så er det i utgangspunktet et så godt kompaktkamera at det fremdeles holder seg godt, selv sammenlignet med nyere modeller. Det er tross alt ikke uten grunn av det ble kåret til testvinner hos oss. Når prisen på under tusenlappen tas med i betraktningen er dette et tilbud det er svært vanskelig å slå! Man får med andre ord nå en testvinner for bare litt over en tredel av hva det kostet da det ble lansert - og denslags tilbud er sjelden vare!

ZR100 kan tilby 12,5x zoom og opptil 40 bilder i sekundet. Med dette kan du enkelt og greit ta panoramabilder og video i FullHD-kvalitet, så har du begrenset budsjett til feriekameraet, er det ingen tvil: Det er Casio Exilim EX-ZR100 du skal ha.

Les mer: Akams test av Casio Exilim EX-ZR100

Prisfall på Casio ZR100.

Panasonic Lumix DMC-TZ30

Panasonic TZ30.

Pris:
2490 kroner, ned fra 3000 kroner ved lansering.
Finn de beste prisene på Panasonic Lumix DMC-TZ30 her

Prisfall på Panasonic TZ30.

Vi mener:
Selv til 2500 kroner er Panasonic TZ30 å betrakte som et svært godt kjøp. Her får du 20x zoom som tilsvarer 24 - 480 mm ved fullformat, og ikke nok med det, selveste Leica går god for den optiske kvaliteten.

For prisen får man også innebygget GPS, mulighet for videoopptak i FullHD i opptil 60 bilder i sekundet, og kan du gå ned i videooppløsning til 320 x 240 kan du lage dine egne slow-motion opptak ved hjelp av en hastighet på hele 220 bilder per sekund.

I likhet med Casio ZR100 er Panasonic TZ30 et svært godt kamera til reisen. Det tar ikke all verdens med plass, og kan tilby et hav av muligheter.

Les mer: Akams lanseringsartikkel om Panasonic Lumix DMC-TZ30

Canon PowerShot G12.

Canon PowerShot G12

Pris:
2985 kroner, ned fra 4000 kroner for ikke lenge siden, og 4999 kroner veiledende ved lansering.
Finn de beste prisene på Canon PowerShot G12 her

Vi mener:
Canons G-serie er viden kjent som noe av det beste som finnes av kompaktkameraer, og beskrives ofte som proffenes kompaktkamera. Det er utstyrt med forholdsvis lyssterk optikk, optisk søker og hengslet skjerm på baksiden. Det har et hav av muligheter og funksjoner, og er bygget for å tåle en støyt.

G12 er ikke noen ungfole lenger, og ble lansert så tidlig som høsten 2010. Likevel er det fremdeles et godt kamera, og har en stygg tendens til å være priset som sådan. Ved lansering var den veiledende prisen hele 4999 kroner, og i fjor på disse tider var laveste pris 4000 kroner. Når du då får legge dine klamme små på dette kameraet for så lite som 2990 kroner, er det intet mindre enn et kupp.

Les mer: Akams lanseringsartikkel om Canon PowerShot G12
Les mer: Akams test av Canon PowerShot G12

Prisfall på Canon PowerShot G12.
Fujifilm FinePix X100.

Fujifilm FinePix X100

Pris:
7990 kroner, ned fra 10 490 kroner ved lansering.
Finn de beste prisene på Fujifilm FinePix X100 her

Vi mener:
Å kalle et kamera til 8000 kroner for et varp kan synes noe merkelig, men det skyldes i hovedsak to ting: 1) Prisen har siden lansering gått ned fra hele 10 490 kroner, og 2) Kameraet er siden lansering blitt betydelig bedre.

X100 var alltid et prestisjeprosjekt for Fujifilm, og da det ble lansert var skuffelsen stor. Det hadde så mange feil og problemer at det ikke var i nærheten av det fabelaktige kameraet alle på forhånd hadde håpet det skulle være. Siden dengang har Fujifilm imidlertid lansert så mange oppdateringer at X100 nå er et fabelaktig lite kamera. Det har fremdeles sine særegenheter, men det er ikke lenger snakk om regelrette feil eller mangler.

Med en prislapp på 7990 kroner er det klart at man ikke bør kjøpe X100 hvis man ikke er sikker på at det er det man skal ha, men det er ikke lenger noen tvil om at dette er et kamera som blir legendarisk på sitt lille vis. Er dette kameraet for deg, er prisen mer enn verdt det.

Les mer: Akams test av Fujifilm FinePix X100 fra før det ble forbedret.

Det var kompaktkameraene. På neste side finner du råbra tilbud på speilløse systemkameraer.

Les også