Tek.no

Nyhet

James Cameron: – Passiv 3d er bra nok

29 Apr 2011 05:35

Vi skrev nylig om at James Cameron kunngjorde et nytt selskap for å fremme 3D-teknologi under NAB-messen i Las Vegas, og nå viser det seg at regissøren også kom med andre interessante uttalelser under messen.

Cameron fikk et spørsmål fra salen som handlet om overføring av 3D-signaler, hvorpå han beskrev hvordan den såkalte side-ved-side-metoden fungerer. Denne går ut på at at begge bildene presses inn i samme bilderute, noe som gjør at den horisontale oppløsningen halveres, akkurat som med den polariseringsbaserte 3D-teknologien.

Godt nok for hjemmet

Å kringkaste 3D-innhold i full HD krever stor kapasitet, så side-ved-side-teknikken er dermed en foretrukket metode for overføring 3D-signaler siden denne ikke trenger større båndbredde enn vanlige HD-signaler. Cameron mener imidlertid dette holder til vanlig hjemmebruk.

– 3D i full HD vil kreve en fordobling av båndbredden, men det er ikke nødvendig akkurat nå. Full HD for hvert øye trenger du kun på skjermer av kino-størrelse, du trenger det ikke i hjemmet. Det er i alle fall min mening, sa Cameron.

Det bør presiseres at Cameron ikke snakket om passiv 3D som sådan. Side-ved-side-3D er i utgangspunktet beregnet for TV-er med aktiv lukkerteknologi, men resultatet vil tilsvare det man får med passiv 3D.

Se for øvrig video av Camerons uttalelse under.

(Kilde: HDTVexpert)

Les også
Titanic slippes i 3D
Les også
Lei av dårlige 3D-filmer?
Les også
Aktiv eller passiv 3D?
Les også
Svær brillefri 3D-TV og 2D/3D-i-ett
Les også
3D-erotikk fra Kina utkonkurrerer Hollywood
Les også
– 3D-krigen vil avgjøres i år
Les også
Avatar-regissør vil ha 3D inn overalt
Les også
Sony går for passiv 3D?
annonse