Tek.no

Nyhet

Tøff kamp om mobilkundene i juni

Einar Eriksen
Einar Eriksen
31 Mai 2011 06:00

I juni måned dukker det opp åtte nye mobiltelefoner i norske butikkhyller.

Huawei

Nero U9000

Huaweis neste toppmodell kommer på lager i løpet av juni måned. Nero U9000 er også kjent som Ideos X6.

Ideos X6 eller Nero U9000 har en 4,1 tommer stor trykkskjerm med 480 x 800 pikslers oppløsning.

Prosessoren er en 1 GHz Scorpion i en Qualcomm MSM 8255 Snapdragon-brikke, og en egen grafikkbrikke av typen Adreno 205 GPU. Disse brikkene kjenner vi fra blant annet HTC-telefoner som for eksempel Desire S og Incredible S, og Sony Ericsson-telefoner som Xperia Play og Xperia Arc.

Disse spesifikasjonene åpner blant annet for 720p videospilling via HDMI og videoopptak i samme oppløsning.

Vi snakker altså om en toppmodell fra Huaweis side, men like heftige spesifikasjoner som Samsung Galaxy S II og LG Optimus 2X har den ikke.

LG

Optimus Black i ... hvitt

LGs Optimus Black skal være den mobilen på markedet med den mest lyssterke skjermen. Nå kommer telefonen i hvitt.

Optimus Black har en fire tommers trykkskjerm med oppløsningen 480 x 800 piksler. Denne skal ifølge LG være betydelig mer sparsom på strømmen enn AMOLED-skjermer.

Optimus Black stiller med Texas Instruments OMAP 3630 på 1 GHz i motsetning til storebroren med Tegra 2-prosessor, og kameraet kan ta opp i 720p som du deretter kan spille av over for eksempel HDMI.

I sniktitten vår av LG Optimus Black kan du lese mer om hvordan vi opplevde skjermen under kraftige lyskastere.

Optimus 3D

På Mobile World Congress var en av de store høydepunktene LGs nye Optimus 3D. Skjermen viser 3D uten at du trenger egne 3D-briller. 3D-videoene kan du for eksempel kan ta opp selv ved hjelp av de to kameraene på baksiden.

Lurer du på hvordan brillefri 3D fungerer?
Les denne guiden »

Ellers er skjermen 4,3 tommer og har en oppløsning på 480 x 800 piksler. Prosessoren i bunnen er en dobbeltkjernet Texas Instruments OMAP4 med 1 GHz klokkehastighet.

Dette kommer til å bli den første 3D-mobilen her til lands, og vi tipper den vil bli utstilt i de fleste mobilforretninger med respekt for seg selv slik at du kan se 3D-skjermen.

Optimus 3D kommer mot slutten av juni, og kalenderen kan vippe over til juli før du ser den i butikkhyllene.

I sniktitten på LG Optimus 3D kan du lese mer om hvordan vi opplevde 3D-skjermen.

HTC

Sensation

HTCs nye Sensation dukker opp i butikkhyllene 6. juni. Denne har en 4,3 tommers trykkskjerm med en oppløsning på ikke mindre enn 540 x 960 piksler. Dette er en litt lavere oppløsning enn Apple iPhone 4, men skjermteknologien er til gjengjeld S-LCD.

Prosessoren i Sensation er en 1,2 GHz dobbeltkjernet sak som sitter i brikkesettet Qualcomm MSM8260 Snapdragon. Grafikkbrikken er en Adreno 220 GPU.

Spesifikasjonene i seg selv er ingen sensasjon, men både prosessorkraft og skjermoppløsning er helt i toppsjiktet, og det er liten tvil om at Sensation konkurrerer i mobiltoppen.

Se skjermen til Sensation sammenlignet med skjermen til Samsung Galaxy S II »

HTC ChaCha

ChaCha stiller med en 2,6 tommers trykkskjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning, og prosessoren er klokket til 600 MHz. Det er altså ingen toppmodell vi snakker om.

Til gjengjeld har ChaCha et fulltastatur og en egen Facebook-tast. Chacha har fått en prislapp som starter på 2500 kroner.

Les mer om Chacha i vår lanseringsnyhet »

Nokia

E6

Nokia E6 er en ny fulltastaturmobil fra finnene, som i tillegg har en kapasitiv trykkskjerm med 640 x 480 pikslers oppløsning over 2,46 tommer.

Operativsystemet i denne modellen er Symbian Anna OS, som er en liten videreutvikling av Symbian^3 som vi kjenner fra for eksempel Nokia N8.

Prosessoren i bunnen er en ARM 11 klokket til 600 MHz, og vi snakker altså ikke om noen konkurrent til tokjernemobilene i hastighet.

Telefonen har åtte megapikslers kamera og kan filme i 720p-oppløsning.

Nokia N8 Pink

Nokias multimediatoppmodell og vinneren i vår kameratest kommer i rosa farge i månedsskiftet mai/juni.

Foruten fargen er den rosa N8 prikk lik N8 i andre farger. Her kan du lese testen av Nokia N8 »

Sony Ericsson Xperia Neo skulle komme i juni, men er forsinket til juli måned. Sony Ericsson Xperia Pro skulle i utgangspunktet også dukke opp senest i juni, men er nå forsinket til høsten.

annonse

Les også