Tek.no

Nyhet

Motorola vil overvåke deg

Marius Røstad
1 Nov 2007 09:13

Det har lenge vært snakk om mobilen som annonsemedium. Mange selskapet vil bruke store penger på å annonsere direkte på brukernes mobiler. Motorola vil nå overvåke tekstmeldinger og samtaler på mobilen, for så å sende informasjonen videre til annonsørene, skriver Mobil.

Les også:
- Du skal overvåkes
- Beskytt mobilen mot overvåking
- Test: Overvåk kjærestens mobiltelefon

Gir billigere abonnement
Programmet som utvikles av Motorola skal lete etter spesielle ord, som for eksempel ”mat” eller ”sulten”. Dette sendes til annonsørene, som deretter kan velge å sende reklame for restauranter i området brukeren er i.
- Vi har teknologi som ikke bare gir oss oversikt over hver en person befinner seg, men også hvilke interesser de har. Du får vite hvorvidt brukeren skal spise middag, shoppe eller prøver å finne en butikk, sier markedsføringsansvarlig i Motorola, Kenneth Keller.
For øyeblikket er det kun snakk om at programmet kan overvåke tekstmeldinger, men ifølge selskapet skal det kunne utvides til også å gjelde telefonsamtaler. Motorola tror flere mobilbrukere vil akseptere slik overvåkning hvis det for eksempel kan gi billigere ringeminutter.

annonse

Les også