Til hovedinnhold

Godsaker fra Sigma på vei

Sigma 70-200 mm F2.8 EX DG OS HSM.

Objektivene, som går under forlengelsene F2.8 EX DC(17-50)/DG(70-200) OS HSM og ble annonsert allerede i februar, er nå sluppet på markedet. Foreløpig kun i Japan, men begge kommer trolig til Norge i løpet av august.

Begge objektivene er utstyrt med en hypersoniske motoren som skal sikre at autofokusen er stille og kjapp i bruk, i tillegg er det mulighet for manuell fokusering, selvfølgelig. De har også såkalt Super multi-layer coating, som reduserer uheldige refleksfenomener som ghosting og motlysrefleks(lens flare).

70-200 mm
70-200 mm F2.8 EX DG OS HSM er femte generasjon av Sigmas lyssterke telezoomobjektiv. Objektivitet klarer blender f/2.8 gjennom hele spektret fra 70 til 200 mm. I tillegg vil Sigmas optiske stabiliseringssystem muliggjør håndholdt fotografering på nærmere fire lukkerhastigheter saktere enn normalt, ifølge produsenten.

Glasselementene teller totalt 22, fordelt på 17 grupper, hvorav to elementer er av typen FLD("F" low dispersion), som presterer på samme nivå som fluorittglass, ifølge Sigma. Samt tre elementer av typen SLD(Special low dispersion), som minsker fargeavvik.

Minimum fokuseringsavstand er 140 cm gjennom hele brennviddespekteret, og minste blenderåpning er f/22. Trolig pågrunn av den nye optiske bildestabilisatoren og økt antall glasselementer, er objektivitet en snau hekto tyngre enn forgjengeren. De fysiske målene er 86.4 x 197.6 mm.

Objektivitet vil komme i versjoner for Canon, Nikon, Pentax, Sony og naturlig nok: Sigmas egne speilreflekser. Prisen er fra 11.499,- hos Japan Photo, avhengig av versjon, og objektivet er forventet her til lands 8. august

17-50 mm
17-50 mm har mange likheter med storebroren, men noen spesifikasjoner varierer naturlig nok. Minimum fokuseringsavstand er nede i 28 cm på alle tilgjengelige brennvidder. Objektivet er bygd opp av 17 elementer fordelt på 13 grupper, hvorav ett glass er asfærisk.

De fysiske målene er 83.5 x 91.8 mm, og vekten 565 g. Canon-versjonene er allerede sluppet på markedet, til og med i Norge, men versjoner for Sigma, Nikon, Sony og Pentax er forventet her til lands 4. august.

Sigma 17-50 mm F2.8 EX DG OS HSM.

Les også: Feil på enkelte Sigma-objektiver
Les også: Vidvinkel fra Tokina
Les også: Guide - En himmel full av stjerner

Les også
Sigmas nye flaggskip får prislapp
annonse