Tek.no

Nyhet

Philips slipper to svære PC-skjermer med 4K

Og selskapet har også en heftig spillskjerm på lur.

Philips
3 Sept 2014 19:00

4K-oppløsningen har som kjent for alvor begynt å gjøre seg gjeldende på TV-markedet, og omsider er også utvalget av PC-skjermer med denne teknologien nå i ferd med å ta seg kraftig opp, med stadig nye lanseringer.

Philips er blant de mange aktørene som satser på 4K-skjermer, og kunngjorde i juni en rimelig 4K-skjerm med en størrelse på 28 tommer. I en fersk pressemelding opplyser Philips at de nå har to nye ultra-høyoppløste modeller på gang i ganske så upåklagelige størrelser. Modellene skal vises frem på den kommende IFA-messen.

Spillskjermen 272G5DYEB.Foto: Philips

32 og 40 tommer

Den ene av de to nye 4K-skjermene heter BDM3275UP og blir tilsynelatende en større versjon av den overnevnte modellen fra Philips, 288P6LJEB. Som navnet antyder får den imidlertid en størrelse på solide 32 tommer.

Selskapet stopper ikke der, og klasker også til med en enda større 4K-skjerm. BDM3275UP får en skjermstørrelse på kolossale 40 tommer, noe som er ganske uvanlig kost innen PC-skjermer med 4K-oppløsning. Det er ennå skralt med tekniske detaljer om de to skjermene, men dette kommer nok senere.

I tillegg til dette slår Philips også et slag for spillerne og presenterer en ny spillskjerm med navnet 272G5DYEB, som får en størrelse på 27 tommer. Dette er riktignok ikke en 4K-skjerm, men den får derimot en oppdateringsfrekvens på solide 144 Hz og byr dessuten på Nvidias G-Sync-teknologi.

Viser frem ny skjermteknologi

Philips skal for øvrig også vise frem en ny skjerm med en teknologi de har kalt «SoftBlue». Dette er en løsning som visstnok skal redusere øyetretthet ved langvarig PC-bruk gjennom å eliminere LED-lyset med de skadelige bølgelengdene.

Priser og tilgjengelighet for de nye skjermene er uvisst, men denne informasjonen vil antakelig bli kunngjort under IFA-messen, som åpner dørene i dag.

Sett opp et prisvarsel, så sender vi deg en e-post så snart norske priser er kjent:
– Sett opp varsel for Philips BDM3275UP
– Sett opp varsel for Philips BDM3275UP

Eizo har også sluppet en 32-tommers 4K-skjerm: Den er nå tilgjengelig i flere norske nettbutikker »

Les også
Slipper svær 4K-skjerm for de kravstore
Les også
Slipper høyoppløst skjerm med slanke rammer
Les også
Asus PB287Q: Endelig en billig 4K-skjerm uten barnesykdommer
Les også
Slipper skjerm for «ambisiøse» spillere
Les også
Denne 4K-skjermen blir rimelig
Les også
Dette er Asus' nye 32-tommers 4K-skjerm
annonse

Les også