Tek.no

Nyhet

Apple-sjefen: – Jeg er stolt av å være homofil

Tim Cook håper avsløringen kan inspirere.

Apple/Paul Sakuma
30 Okt 2014 13:15

I et innlegg på Business Week har Apple-sjefen Tim Cook uttalt at han er stolt av å være homofil. Han skriver både at legningen hans er blant de beste gavene Gud har gitt ham, og sier at det aldri har vært en hemmelighet på kontoret. Likevel har han prøvd å holde privatlivet sitt i fred frem til nå.

Vanskelig valg

Avsløringen skal ha vært et vanskelig valg for Cook, som fikk hele verdens søkelys på seg da han tok over rollen som Apple-sjef etter at Steve Jobs tapte mot kreften i 2011. I innlegget sitt skriver han at han håper avsløringen sin kan hjelpe andre med å finne seg selv:

- Jeg ser ikke på meg selv som en aktivist, men jeg innser hvor mye jeg har dratt nytte av arbeidet andre har lagt ned. Så hvis jeg kan hjelpe noen som sliter med å finne seg selv, eller som ikke har det godt, ved å bekrefte at sjefen for Apple er homofil, er det verdt å ofre litt av privatlivet mitt, skriver Cook.

Tim Cook er nå den første topplederen på Fortune 500-listen, altså de 500 mest innbringende selskapene i USA, som står frem som homofil.

Kjemper for homofiles rettigheter

Som The Verge poengterer har Apple alltid vært i fronten blant amerikanske selskaper for å kjempe for ytringsfrihet og likestilling for homofile. De var blant annet med på Pride-paraden i San Francisico tidligere i år, og Cook engasjerte seg også i debatten rundt en lov som sikret rettighetene til homofile ansatte.

Her er Apples egne video fra Pride-paraden fra San Francisco:

Hva blir Apples neste store kunngjøring?
Mange håper iPhone-menyene blir byttet ut med Apple Watchs »

(Kilder: Business week via The Verge)

annonse

Les også